(foto) Avanpremieră: Primele detalii despre noile Opel Movano şi Movano-e

Opel a lansat primele informații și imagini ale noului Movano-e, primul vehicul electric cu baterie de la marca germană pe segmentul pieței de autoutilitare mari. Noua, a treia generație Movano cu motoare diesel, precum și cu propulsie electrică, este cea mai competitivă ofertă pe care Opel a făcut-o în acest sector al pieței de LCV-uri.

Noua generație Movano va fi disponibilă încă de la începutul vânzărilor, nu numai cu motoare diesel moderne, puternice și durabile, dar și cu baterie electrică cu emisii zero. Vehiculele vor ajunge la reprezentanțele Opel mai târziu în acest an.

Caracteristici cheie:

  • Există un nou Opel Movano pentru fiecare sarcină de transport – de la personal și livrări urbane, până la mărfuri refrigerate și rulote. Caracterul dur și robust al vehiculului se reflectă în design, care în același timp îi vizualizează dinamica și eficiența. 
  • Sistemul electric de propulsie al noului e-LCV oferă 122 CP și 260 Nm, viteza maximă fiind limitată electronic la 110 km/h. În funcție de varianta modelului, clienții pot alege între baterii litiu-ion de 37 și 70 kWh pentru autonomii (în funcție de profilul de conducere și condițiile predominante) de până la 117 sau 224 km respectiv, în ciclul combinat WLTP.
  • Bateriile sunt ambalate sub spațiul de încărcare, astfel încât să nu compromită utilizarea, ceea ce aduce beneficii în termeni de manevrabilitate în viraje şi stabilitate când bate vânt lateral, chiar și atunci când sunt încărcate complet.
  • Un sistem sofisticat de frânare regenerativă, care recuperează energia produsă sub frânare sau decelerare, crește și mai mult eficiența.
  • Puterea motoarelor diesel de 2.2 litri – care respectă toate standardele stricte de emisii Euro 6d – variază de la 120 la 165 CP. Cuplul maxim variază între 300 Nm la 1.500 rpm şi 370 Nm la 1.750 rpm. Toate se combină cu transmisii manuale cu şase trepte şi tracţiune faţă.
  • Cei care vor alege o maşină cu o caroserie Panel Van pot alege dintre patru lungimi (L1-4) și trei înălțimi (H1-3), cu o capacitate maximă de încărcare cuprinsă între 8-17 metri cubi. Ușile variantei H3 au o înălțime de 2.03 metri – cele mai bune din clasă. Împreună cu ușile din spate care se deschid la 180 de grade (opțional extensibile la 270 de grade), acestea fac ca Movano să fie ușor de încărcat.
  • Greutatea brută maximă a vehiculului poate varia între 2.8 şi 4.0 tone, în timp ce sarcina utilă este de maxim 2.1 tone. Cu înălțimi de prag de până la 494 milimetri, o lățime de 1.422 mm între pasajele roţilor și 1.870 mm între panouri, zona de încărcare a noului Movano reprezintă un reper pentru rivalii săi.
  • Cabina standard are un singur rând de scaune cu trei locuri, în timp ce un al doilea rând al cabinei opționale Crew Cab oferă locuri pentru încă patru pasageri. 
  • Pentru a răspunde cerințelor speciale, noul Movano este disponibil suplimentar sub formă de cabină + șasiu, șasiu + Crew Cab și cabină + podea + un singur rând de trei locuri. Astfel, noul LCV este baza ideală pentru o gamă largă de conversii de specialitate, precum basculante, rulote, etc.
  • Sistemele de ultimă generație de asistență a șoferului oferă protecție nu numai șoferilor, echipajului și pasagerilor, ci și altor utilizatori ai drumului. Lista extinsă a noului Movano – dintre care multe sunt echipamente standard, în funcție de nivelul de trim, include: Automatic Safety Brake, Blind Spot Warning, Hill Descent Control şi Lane Departure Warning.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/