Xpeng se extinde în Europa și își va deschide noi reprezentanțe în Italia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca Xpeng își continuă extinderea pe piața europeană și, după Norvegia, Suedia, Olanda, Danemarca, Germania și Franța, a anunțat că își va deschide reprezentanțe și în Italia. Probabil nu va mai dura mult timp până să le vedem și pe meleagurile noastre.

Marca Xpeng se grăbește să-și deschidă noi reprezentanțe în Europa. Compania chineză a beneficiat și de o investiție din partea Volkswagen. Grupul german a achiziționat 4.99 procente din Xpeng, în schimbul căreia a primit și o parte din tehnologie.

La moment, Volkswagen produce în China câteva modele electrice, unele dedicate exclusiv pieței de acolo. În Europa, marca germană se bucură de un succes mediu cu modelele ID.3, ID.4, ID.Buzz și mai nou lansatele ID.7 și proaspătul ID.7 Tourer care este și primul break electric al mărcii.

Xpeng a declarat în septembrie anul trecut, cu ocazia Salonului de Mobilitate de la München, că va continua extinderea în Germania, Marea Britanie și Franța. Iată că nu a trecut mult timp și deja se pregătește să intre în Italia. Spre deosebire de alte companii care preferă vânzările online, Xpeng va deschide saloane fizice, tradiționale.

Producătorul chinez a încheiat deja acorduri și cu alți distribuitori de automobile din Egipt, Emiratele Arabe Unite și Azerbaidjan. În plus, a semnat parteneriate pentru extinderea în Liban și Iordania. Prin urmare, putem spune că pornește din două direcții pentru a cuceri Europa!

Marca Xpeng se orientează către modele premium precum SUV-ul G9 și sedanul de talie medie P7. În China se vinde și crossoverul de clasă medie G6.

Concurență chineză și în Moldova

Dar pe lângă Xpeng, mai există și alți producători din China care se extind rapid în Europa. De curând, marca Lynk & Co a anunțat că are în vedere deschiderea de reprezentanțe în România și Moldova. Spre deosebire de Xpeng, această marcă se bazează pe vehicule plug-in hibride.

Primul lor model care va fi disponibil spre închiriere sau vânzare se numește 01. Mașina are la bază aceeași platformă tehnică precum Volvo XC40, fiind produse de aceeași companie-mamă Geely.

Interesant este că la începutul acestui an vânzările de electromobile din Europa au cunoscut o cădere spectaculoasă. Comparativ cu anul trecut, când Tesla Model Y a dominat piața internațională, modelul american a reușit să ajungă abia pe poziția 19.

Cu toate acestea, expansiunea vehiculelor alimentate cu baterii este evidentă și din ce în ce mai mulți producători investesc în acestea. Iar, dacă mărci precum BMW, Toyota sau Honda au în cercetare vehicule cu hidrogen, alți constructori pariază pe modelele cu acumulatori.

Cmentariile sunt închise