(video) Premieră: Xpeng P7 a fost actualizat inclusiv pentru Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania auto chineză Xpeng a participat în cadrul eCar Expo 2023 din Stockholm, Suedia (3-5 februarie), acolo unde a organizat premiera europeană a modelelor G9 şi P7. Acest din urmă sedan a fost chiar actualizat cu ocazia debutului pentru ca noii clienţi să aibă parte de cea mai modernă interpretare.

Caracteristici cheie:

  • Schimbările exterioare sunt abia vizibile, dar sunt foarte importante.
    • De exemplu, noile faruri sunt aproape de două ori mai compacte decât cele anterioare, iar spațiul liber a fost ocupat de două LiDAR-uri. Acestea completează lista deja extinsă de senzori și camere (29 în total) care sunt utilizate pentru funcționarea sistemului de pilotare semi automatizată de firmă. Sistemul XNGP de a doua generație este proiectat pentru al treilea nivel de autonomie, dar va fi atins treptat.
    • Designul jantelor a fost, de asemenea, schimbat, paleta de culori ale caroseriei a fost revizuită, iar un sistem soft close pentru portiere şi un hayon electric vin standard.
  • În cabină:
    • A apărut un nou volan cu două spițe (cum este în G9) și un tunel central reproiectat, care are un nivel inferior cu un raft pentru lucruri mici.
    • Ecranele de pe bord sunt aceleași, dar electronica din spatele lor a fost actualizată. Acelaşi cip de control Snapdragon 820A a fost înlocuit cu un Snapdragon 8155P mai avansat.
    • Interfaţa sistemului multimedia Xmart OS a fost actualizată până la versiunea 4.0, suportă OTA (cu actualizări de soft şi firmware) şi limbă engleză printre altele, iar controlul vocal a fost extins.
    • Noi mai sunt scaunele frontale, având acum un suport lateral mai pronunțat şi dispunând de încălzire/ventilare.
    • O pompă de căldură și un volan încălzit se oferă pentru o conducere mai relaxantă pe timp de iarnă în regiunile mai reci ale Europei.
    • Atât P7, cât și G9 pot fi configurate cu un sistem Dynaudio care produce până la 860 şi 2.150 W respectiv.
  • S-au făcut intervenţii şi la capitol tehnic:
    • Versiunea cu tracțiune spate are un motor electric ce produce 276 CP/440 Nm în loc de 267 CP/390 Nm.
    • Iar versiunea de top cu tracțiune integrală P7i Performance are două motoare cu un total de 472 CP (196+276 CP) și 757 Nm, în loc de 430 CP și 655 Nm. Timpul necesar pentru 0-100 km/h s-a redus de la 4.5 la 3.9 secunde!
  • Informații detaliate despre baterii nu au fost făcute publice deocamdată. Se cunosc doar următoarele:
    • Modelul G9 dispune de un nou sistem de propulsie cu platformă de 800 V ce foloseşte carbură de siliciu (SiC) pentru încărcare ultra-rapidă de până la 300 kW (limitată în Europa, în China este de până la 480 kW), permițând șoferilor să adauge până la 100 km de autonomie în doar cinci minute.
      • Acest lucru face posibilă încărcarea bateriei de 98 kWh de la 10 la 80% în doar 20 de minute. G9 poate parcurge până la 570 km în ciclu WLTP (versiunea RWD Long Range).
      • G9 poate fi echipat şi cu un cârlig electric de remorcare, cu o sarcină maximală de 1.5 tone.
    • Noul P7 a fost optimizat cu o putere maximă de încărcare de până la 175 kW, oferind încărcare rapidă de la 10 la 80% în doar 29 de minute. Versiunea de bază RWD Long Range oferă o autonomie de până la 576 km în ciclul european WLTP.
  • Versiunea cu tracțiune integrală a SUV-ului G9 are să ofere până la 551 CP cu un cuplu maxim de 717 Nm, alimentând accelerația de la 0-100 km/h în doar 3.9 secunde. Iar un sistem cu arcuri pneumatice cu două camere oferă o gamă largă de ajustări ale rigidității pentru ca maşina să facă față condițiilor complexe de drum și să asigure un confort optim la rulare.
  • Producătorul chinez ţine să mai afirme că modelele au fost proiectate pentru a lua cinci stele la testele Euro NCAP și pentru a respecta standardele stricte ale UE WVTA de certificare a vehiculelor.

Ambele maşini pot fi comandate imediat în ţări precum Danemarca, Norvegia, Olanda și Suedia. Cel mai accesibil costă în Norvegia. Xpeng G9 costă de la 44.900 de euro, iar P7 de la 39.500 de euro. Toate preţurile includ TVA şi exclud taxele locale, taxele de înregistrare și costurile de livrare. Livrările noului P7 vor începe în luna iunie, iar ale lui G9 în septembrie.

Livrarea noilor modele va coincide cu deschiderea noilor centre de livrare și service Xpeng pe piețele cheie din al doilea trimestru al lui 2023. Compania va deschide, de asemenea, locații de service autorizate suplimentare cu parteneri dedicați din țările europene cheie până la sfârșitul lui 2023. Clienții vor putea accesa peste 400.000 de stații publice de încărcare din Europa, prin colaborarea cu principalii operatori europeni terți de încărcare și cu furnizorii de servicii de mobilitate (Plugsurfing și Shell Recharge). De asemenea, compania va oferi servicii de încărcare și instalare la domiciliu de la terți, împreună cu partenerii locali, pentru a oferi clienților o experiență de încărcare ușoară fără probleme.

Şi încă un lucru important! Fiind un brand dedicat calității produselor și oferind experiențe mai bune clienților, se va propune pentru produse o garanție de cinci ani/120.000 km, însă pentru cei care vor comanda noile G9 şi P7 în perioada 3 februarie – 31 decembrie 2023, garanția standard va fi extinsă la șapte ani/160.000 km de la data livrării. Această garanție extinsă este legată de vehicul și este transferabilă atunci când sau dacă este vândut.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise