(video) Premieră: Volkswagen ID.7 Tourer este primul vehicul break electric al mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volkswagen a prezentat ieri, 19 februarie 2024, primul său break electric din istorie ID.7 Tourer. Noul electromobil german promite o autonomie de aproape 700 de kilometri și un portbagaj de până la 1.714 litri.

Exterior

  • Împărtășește majoritatea dimensiunilor sale exterioare cu ID.7 fastback. Ambele modele au lungimea de 4.961 mm și au un ampatament foarte lung de 2.971 mm. Lățimea celor două modele ID.7 este de 1.862 mm (fără oglinzi exterioare). Ambele corpuri ID.7 au 1.536 mm înălțime.
  • ID.7 Tourer diferă semnificativ de un ID.7 fastback din spate. Designul este caracterizat în special de o linie lungă de acoperiș. În ceea ce privește stilul, noul Tourer este o fuziune a unui break clasic în formatul lui Passat și a unui shooting brake deosebit de dinamic, precum Arteon.
  • Noul Volkswagen ID.7 continuă în aceeași linie de design imaginată de ID.7 sedan. Prin urmare, are multe componente similare cu fratele său. La partea frontală ID.7 Tourer vine cu sigla mărcii iluminată.
    • Este continuată în laterale de două linii de LED-uri care conduc spre farurile alungite spre lateralele vehiculului.
    • Acestea sunt disponibile cu sistem IQ.LIGHT sau cu Matrix Light, în funcție de nivelul de echipare, inclusiv o bandă LED orizontală în stânga și dreapta siglei Volkswagen iluminate, precum și funcția de control automat al fazei lungi Dynamic Light Assist.
  • În partea de jos a barei de protecție, Volkswagen a instalat un spoiler care poate fi negru sau în culoarea caroseriei. Acesta este delimitat pe laterale de două prize de admisie care conduc curenții de aer pe lângă vehicul și îmbunătățesc aerodinamica.

Constructorul german are nevoie să-și îmbunătățească mult segmentul de vehicule electrice. Chiar dacă în Europa conduce clasamentele de vânzări, Volkswagen Golf a pierdut serios din popularitate. În plus, și Toyota se apropie, fiind pe locul doi în clasamentul european.

  • Din laterale se pot observa jantele standard de 19 inchi. Volkswagen oferă ca opțiuni un set de 20 de inchi. Ulterior vor fi disponibile și versiuni cu mărimea de 21 de inchi. Până la montantul central, dintre portiere, ID.7 Tourer este la fel cu fratele său hatchback. Diferențele apar spre partea din spate.
  • Dacă ID.7 fastback, cum este denumit de constructor, are un coeficient aerodinamic de 0.23 Cd, noua variantă Tourer (sau Universal) are un coeficient de 0.24. Plafonul este prelungit până peste zona portbagajului. Mașina are la posterior un hayon înclinat spre față, în stilul modelelor Audi Avant.
  • Spre deosebire de fratele său sedan, ID.7 Tourer vine cu blocuri optice spate noi. Acestea sunt alungite de pe aripile spate și continuate pe hayon cu o bandă roșie continuă.
    • Opțional, stopurile pot fi cu LED-uri 3D pentru semnale de frână și viraj dinamice.
    • În funcție de echipare, sigla Volkswagen din banda orizontală cu LED-uri este, de asemenea, iluminată.

Interior

  • La interior, Volkswagen propune clienților săi o tapițerie calitativă prietenoasă cu mediul. Volanul este îmbrăcat în piele artificială pentru toate versiunile. Pe portiere se remarcă materiale plastice moi și o combinație de Alcantara cu microfibră, în funcție de opțiuni.
  • În fața șoferului, Volkswagen a instalat un ecran de bord foarte mic, dar vine dotat standard pe toată gama cu un head-up display cu realitate augmentată. Acest sistem proiectează pe parbriz toate informațiile necesare celui de la volan.
    • Cu ID.7 Tourer, Volkswagen introduce cea mai mare actualizare de până acum pentru afișajul head-up AR și implementează una dintre cele mai frecvente dorințe ale clienților: acces la navigația activă a unui smartphone conectat prin Apple CarPlay sau Android Auto.
    • În plus, aspectul funcțiilor AR a fost îmbunătățit semnificativ, cu animații noi și optimizate, precum și întâmpinarea cu logoul Volkswagen la pornire.
  • Scaunele frontale ergoActive opționale au funcție de masaj.
  • Pe partea din mijloc a bordului, constructorul german a montat o tabletă de dimensiuni mari, de 15 inchi (38 cm), cu senzori de apăsare. Sistemul multimedia utilizează cea mai nouă arhitectură MIB4.

Din păcate, Volkswagen continuă ideea sa de a nu pune butoane fizice prin mașină, prin urmare nu avem butoane de volum. Chiar dacă nu utilizează sistemul Android Auto care, la Volvo Cars a ajuns la a doua generație, promite să fie foarte bun.

  • Ca opțiune ID.7 Tourer poate fi dotat cu un plafon panoramic din sticlă cu funcție electrochromatică, asigurată de un strat PDLC (polymer-dispersed liquid crystal). Acesta se poate face transparent sau opac, la atingerea unui buton de deasupra consolei centrale sau prin comandă vocală.
    • Pe lângă această funcție comutabilă de protecție, straturile din sticlă reflectă și razele infraroșii bogate în energie din lumina soarelui, care altfel ar încălzi interiorul vehiculului pe vreme însorită. La fel, radiația de căldură de la încălzire este reflectată de sticla inteligentă și astfel reținută în interior. Acest lucru creează un nivel ridicat de confort pentru pasageri, în special iarna.
    • Precum fratele ID.7, noul Tourer va regla climatizarea în cabină în funcție de poziția soarelui pe cer.
  • La fel, comenzi capacitive, cu touch, se află și pe volan. Arată bine, dar pot încurca mult în timpul condusului.
  • În spate au loc trei adulți destul de confortabil dacă este să judecăm după dimensiunea ampatamentului. Bancheta este rabatabilă fracționat în proporții 40/20/40.
    • Cu spătarul ridicat, mașina oferă un portbagaj de 605 litri (545 sub raft). În caz de nevoie, spătarul se poate rabata complet și atunci volumul ajunge la 1.714 litri. Pentru comparație, noul Passat Variant propune 690-1.920 de litri.
    • Dimensiunile pentru podeaua portbagajului sunt identice: lungimea acestuia este de 1.075 mm până la bancheta din spate. Când spătarele scaunelor din spate sunt rabatate, lungimea suprafeței de încărcare în mare parte plată crește până la 1.948 mm. Lățimea maximă între pasajele roților este de exact 1.000 mm.
    • Sarcina de remorcare admisă a suportului de remorcare pivotant este de 75 kg, astfel încât două biciclete electrice pot fi transportate fără probleme. Nu în ultimul rând, volumul de depozitare al lui ID.7 Tourer poate fi mărit cu încă 460 de litri printr-un Comfort roof box opțional.

”Sub capotă”

  • Pentru început, la partea de propulsie, Volkswagen utilizează același motor electric pentru ambele variante. Vorbim despre agregatul APP550 de 286 CP care dezvoltă un cuplu maxim de 550 Nm. Acesta antrenează doar puntea spate.
  • Volkswagen oferă noul ID.7 Tourer cu două versiuni de baterii.
    • Una este de 77 de kilowați-oră (600 km autonomie, încărcabilă cu până la 175 kW), iar a doua opțiune oferă 86 kilowați-oră. Ambele valori sunt nete, valoarea brută fiind mai mare cu aproximativ 20 de procente.
    • Ambele baterii au o funcție de precondiționare înainte de a fi încărcate rapid.
  • În cazul versiunii cu acumulatorul mai mare, constructorul german promite o autonomie de 685 de kilometri, conform WLTP. Această valoare deja se apropie de cât poate parcurge un vehicul similar cu motor cu benzină. Încărcarea acestei baterii se poate face de la prize de până la 200 kW pe curent continuu (10-80% în mai puțin de 30 de minute).
  • Pentru încărcarea la domiciliu, la curent alternativ, Volkswagen ID.7 Tourer are posibilitatea de a fi alimentat de la o priză de 11 kW. Acesta vă va permite să plecați de acasă cu acumulatorul încărcat 100 de procente.

Știm deja că Volkswagen va lansa o motorizare mai puternică pentru versiunea hatchback ID.7 care ar putea deveni un sedan sport cu aproape 600 CP. Prin urmare, ne putem aștepta să vedem același sistem și pe versiunea Tourer.

Volkswagen ID.7 Tourer

Echipamente

  • Noul ID.7 Tourer va fi lansat cu un echipament standard extins (echiparea Pro cu bateria de 77 kWh). Standard are faruri și stopuri LED, jante din aliaj de 19 inchi, railings-uri de acoperiș, sistemul de închidere și pornire fără cheie, Keyless Access, plasă despărțitoare pentru bagaje, iluminare de fundal în 10 culori, head-up display cu realitate augmentată, cameră video posterioară, aer condiționat automat pe două zone cu deflectoare de ventilație inteligente, scaune frontale încălzite, asistent vocal IDA cu ChatGPT.
    • O aplicație opțională Wellness In-Car este nouă la bord. Acest lucru permite ajustarea diferitelor funcții ale vehiculului prin intermediul programelor preconfigurate pentru a îmbunătăți starea de bine în timpul călătoriei sau pauzelor.

ID.7 Tourer va fi lansat cu sisteme de asistență de ultimă generație

  • Printre acestea se numără opționalul Park Assist Plus și funcția de memorie pentru sistemul Park Assist – această funcție permite parcarea complet automată pe distanțe de până la 50 m.
    • Opționalul Travel Assist a fost, de asemenea, dezvoltat în continuare și se numește acum Connected Travel Assist with Online Data în cea mai recentă versiune. Sistemul (include Lane Assist, Adaptive Cruise Control (ACC) și Emergency Assist) permite ghidarea longitudinală și laterală asistată. Dar cea mai recentă versiune acceptă și schimbarea asistată a benzii pe autostrăzi și acum reacționează mai ușor decât versiunea anterioară.
    • Un sistem de avertizare la ieșire este o nouă dezvoltare, care este o extensie a sistemului Side Assist. În limitele sistemului, poate bloca ușa dacă un vehicul (inclusiv bicicletele) se apropie din spate. Sistemul emite o avertizare acustică și vizuală și, în caz de pericol acut, împiedică pentru scurt timp deschiderea ușilor în cauză.
    • De asemenea, la bord este standard și funcția de alertă de pericol în trafic de nouă generație. Sistemul Car2X sprijină șoferul furnizând informații despre ceea ce se întâmplă pe șosea și, prin urmare, este capabil să avertizeze timpuriu despre lucrări rutiere, accidente, sfârșitul cozilor de trafic sau apropierea unor vehicule de urgență. Celelalte sisteme de asistență echipate standard includ sistemul autonom de frânare de urgență Front Assist și Dynamic Road Sign Display.

Prețul de start al noului ID.7 Tourer nu a fost deocamdată anunțat.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise