(video) Caracteristică unică! Noul VW ID.7 va regla climatizarea în cabină în funcţie de poziţia soarelui pe cer

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Sistemele de aer condiționat sunt parte integrantă a mașinilor moderne și asigură temperaturi plăcute în toate anotimpurile. Volkswagen face un pas mai departe cu noul ID.7 și folosește pentru prima dată un sistem de aer condiționat care efectuează răcirea sau încălzirea mai rapidă a interiorului vehiculului înainte de începerea unei călătorii.

Printre altele, acest lucru este posibil prin deflectoarele controlate electronic, care distribuie aerul în interiorul vehiculului de îndată ce șoferul se apropie cu cheia. Noul sistem inteligent reacționează și la comenzile vocale și ține cont de poziția soarelui, precum și de preferințele individuale ale utilizatorului.

Rezultatul este o creștere a confortului, unul prin care noul sedan va stabili standarde în clasa sa.

„Grisele de aerisire inteligente” reacționează rapid și funcționează ca niște ventilatoare

ID.7 poate activa aerul condiționat înainte ca pasagerii să urce în vehicul. Interiorul va fi răcit în zilele caniculare și încălzit când este frig. Dacă ușa este deschisă în condiții de temperatură exterioară ridicată, deflectoarele inteligente din cockpit distribuie rapid aerul pe o zonă mare prin mișcări orizontale dinamice. Când pasagerii sunt așezați în mașină, fluxul de aer poate fi direcționat direct către caroserie sau utilizat pentru ventilarea indirectă a spațiului interior, după preferință. Noul ID.7 este primul model Volkswagen cu un astfel de sistem de control inteligent.

Accent puternic pe operarea ușor de utilizat

Funcția de control a climatizării este situată la un nivel optim pe monitorul central de 38 de centimetri (15 inchi). Aceasta înseamnă că este întotdeauna vizibilă și poate fi activată printr-o simplă atingere. Folosind meniul contextual clar al aerului condiționat, toate gurile inteligente de aerisire pot fi controlate digital. Puterea și direcția mișcărilor aerului pot fi ajustate intuitiv și salvate individual. Temperatura poate fi controlată prin intermediul glisoarelor tactile iluminate din spate.

Sistemul de aer condiționat controlat digital reacționează la comenzile vocale

Sistemul de aer condiționat controlat digital poate fi activat prin control vocal. Dorințele speciale sunt stocate sub forma unor Smart Climates. De exemplu, este selectat un program care activează încălzirea volanului dacă este rostită comanda „Bună Volkswagen, mâinile mele sunt reci”. Acest lucru va iniția aer cald direcționat către mâinile de pe volan timp de aproximativ cinci minute.

Aer condiționat în funcție de preferințele personale

Preferințele individuale ale utilizatorului sunt salvate ca „Personalizări” în ID.7. Aceasta include setările efectuate pentru sistemul automat de climatizare şi este deosebit de practic dacă vehiculul va fi folosit de mai mulți șoferi.

ID.7 – primul model VW cu detectarea poziției soarelui

Când funcția automată este activată, sistemul inteligent reacționează la mediul său climatic. De exemplu, un senzor din zona parbrizului detectează unghiul de incidență a luminii solare în condiții cu temperaturi exterioare ridicate și intensitate solară ridicată. Dacă soarele strălucește puternic pe o parte a vehiculului, ID.7 adaptează aerul condiționat într-o măsură și mai mare pentru zonele mai calde: mai întâi spre zona respectivă a interiorului vehiculului, iar apoi într-o a doua etapă specifică către pasageri.

După ID.4, acesta va fi al doilea vehicul global de la Volkswagen bazat pe platforma MEB. Premiera mondială a noului ID.7 este programată pentru al doilea trimestru al anului curent. Lansarea pe piață a berlinei electrice în China și Europa este planificată pentru acest an, iar America de Nord va urma în 2024.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/