(video) CES 2023: Avanpremieră – Noul Volkswagen ID.7

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o pauză de șase ani, Volkswagen Group of America revine la CES, cea mai mare expoziţie de consumabile electronice din lume, cu un produs cu totul special.

Între 5 și 8 ianuarie 2023, VW va prezenta primul său sedan complet electric bazat pe platforma MEB. Acesta va fi deocamdată îmbrăcat cu un camuflaj inteligent, care utilizează o tehnologie unică și vopsea multistratificată pentru a crea efecte de lumină asupra părților vehiculului.

Sedanul numit ID.7 va oferi tehnologie și calitate de top, fiind unul din 10 modele electrice noi planificate pentru lansare până în 2026.

Caracteristici cheie:

  • În ceea ce privește stilul său, ID.7 urmează limbajul de design al modelelor din familia ID, iar conceptul său a fost ID. AERO
    • Are o secțiune frontală și un plafon aerodinamic, ambele care contribuie la reducerea consumului de energie și la creșterea autonomiei. 
    • Prizele de aer situate în partea din față ghidează aerul care curge prin ele pe părțile laterale ale vehiculului, spre spate, într-un mod intenţionat. Prin urmare, ele formează o perdea de aer, care calmează fluxul de aer pe părțile laterale ale vehiculului. 
    • Acoperișul se înclină spre spate și astfel contribuie la coeficientul de rezistență foarte bun al ID.7, deocamdată neafişat. 
    • Formele maşinii contribuie la înregistrarea unei autonomii de până la 700 de km în ciclul WLTP.
  • Ca şi toate celelalte modele ID, noul sedan se bazează pe arhitectura MEB a Grupului Volkswagen. Avantajele matricei modulare cu console scurte și ampatament lung (2.97 metri) oferă beneficii pentru interior. În ID.7, acest lucru are ca rezultat caracterul unui sedan de lux cu o senzație deosebit de spațioasă.
  • O serie de inovații vor fi oferite standard pe ID.7, precum: un nou concept de afișaj, un head-up display cu realitate augmentată, un monitor central de 15 inchi, noi comenzi pentru controlul climatizării, integrate la baza sistemului de infotainment, glisoare tactile iluminate, etc.
  • Noul sedan va introduce şi nişte deflectoare de ventilare inteligente, în cadrul unui nou concept de sistem de climatizare.
    • De exemplu, ID.7 va putea detecta când șoferul se apropie în baza cheii și va începe deja să răcească interiorul în zilele toride de vară sau să încălzească interiorul în zilele reci înainte ca șoferul să urce în vehicul. 
    • Noul design „Smart Air Vents” controlează fluxul de aer și se mișcă dinamic pentru a distribui aerul pe suprafețe mari cât mai repede posibil. Dacă în mașină sunt pasageri, aerul poate fi direcționat direct către corpurile acestora sau poate ventila indirect interiorul. Aceste funcții sunt vizibile în orice moment pe noul afișaj mare și pot fi activate ori salvate individual pentru fiecare utilizator. 
    • Cererile speciale pot fi activate folosind şi comenzi vocale. Dacă utilizatorul spune „Bună Volkswagen, mâinile mele sunt reci!”, ID.7 va răspunde prin pornirea funcției de încălzire a volanului. În același timp, aer cald va fi îndreptat spre mâini.
  • La CES, VW va arăta inteligența lui ID.7 într-un mod cu totul special. Sedanul camuflat prezintă un design digital cu vopsea unică, care luminează maşina în mod interactiv
    • Au fost aplicate 40 de straturi de vopsea, dintre care unele sunt conductoare, in timp ce altele au proprietăți izolatoare. Un total de 22 de zone ale vehiculului pot fi controlate separat și sunt electrificate sub stratul superior de vopsea (electroluminiscență), astfel încât să se lumineze. Dacă toate acestea sunt conectate la un sistem de sunet, ritmul este vizualizat prin iluminarea zonelor individuale.
    • Iar codurile QR de pe capotă și de pe ambele părți oferă o interfață între lumea fizică și cea digitală. Întregul camuflaj duce, de asemenea, tema codului QR mai departe și ascunde astfel contururile vehiculului final de producție.

ID.7 va fi al șaselea model din familia ID și este a doua mașină globală a Volkswagen care se bazează pe MEB, după ID.4. Este planificată lansarea sedanului electric pe cele trei piețe principale din China, Europa și America de Nord. ID.7 pentru piața europeană va fi produs la uzina din Emden. Premiera mondială a versiunii de producție în serie este programată pentru al doilea trimestru al lui 2023!

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/