(foto) Mijlocul de aur. Noul VW ID.4 devine disponibil de comandat cu tracţiune integrală

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volkswagen adaugă o altă versiune cu tracțiune integrală în familia ID.4 – ID.4 Pro 4MOTION. Bazată pe ID.4 Pro Performance, modelul propune 265 CP și mai multă tracțiune în condiții umede, pe drumuri cu zăpadă sau fără asfalt.

Doar modelul sport ID.4 GTX 4MOTION sportiv a fost disponibil până acum cu AWD, în timp ce toate crossoverele de bază aveau doar opţiunea RWD.

Caracteristici cheie:

  • Versiunea apare ca urmare a dorinţei clienţilor şi a cererii. Un motor electric se montează suplimentar pe puntea din faţă. Astfel, maşina se poziţionează confortabil între cea de bază şi cel de top GTX.
  • Datorită sistemului de tracțiune integrală, greutatea maximă a remorcii pe care o poate trage este mărită cu 200 de kilograme, până la 1.400 de kilograme.
  • Puterea de antrenare principală este furnizată de motorul sincron excitat permanent de pe puntea din spate (150 kW sau 204 CP). Are un aspect paralel axial, alături de un invertor și o cutie de viteze cu o singură treaptă. Avantajele motorului sincron includ densitatea sa mare de putere, randamentul ridicat și puterea constantă de ieșire pe o gamă mare de rpm.
  • Puntea din faţă este antrenată de un motor asincron, care are și un invertor de impulsuri. Acest motor oferă o putere de 80 kW sau 109 CP. Motoarele asincrone se caracterizează prin capacitatea lor de suprasarcină de scurtă durată și pierderi de rezistență reduse. Prin urmare, ele sunt potrivite în mod ideal pentru a fi utilizate ca unitate de amplificare care poate fi activată temporar.
  • Noul ID.4 Pro 4MOTION poate realiza 0-100 km/h în 6.9 secunde şi atinge maximum 180 km/h (ca un ID.4 GTX).
  • Este echipat cu o baterie litiu-ion cu o capacitate netă de 77 kWh, pentru o autonomie de până la 517 km (WLTP). Poate fi reîncărcată cu o putere de maximum 135 kW (5-80% în 36 de minute, energie suficientă pentru a parcurge 337 km).
  • În funcție de poziția spătarelor banchetei din spate, portbagajul are o capacitate ce variază între 543 şi 1.575 litri.
  • Opțional pot fi comandate și numeroase sisteme de asistență de ultimă generație pentru șofer.

Preţul de start în Germania este de 49.020 euro (cu TVA-ul lor de 19% inclus).

Cmentariile sunt închise