Noi sancțiuni drastice pentru vitezomani în Austria! Sunt valabile și pentru călătorii străini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Atenţie la viteză dacă aveţi drum în sau prin Austria! Începând cu 1 martie, poliţiştii locali sunt în drept să confiște și chiar să scoată la licitaţie maşinile celor ce depăşesc limita de viteză atât în localitate, cât şi în afara ei.

Legea va fi aplicată în cazurile în care şoferul va fi prins cu peste 80 km/h peste limita de viteză. Și nu contează dacă se află la prima abatere!

Distribuim și noi informația în contextul în care există deja o primă ”victimă” a noii legislații.

Polițistă din Austria
FOTO: nachrichten.at

Austria dorește să reducă numărul de accidente și ia măsuri drastice în 2024. În cazul în care șoferii depășesc viteza legală atât în localitate, dar și în afara ei, mașina poate fi confiscată și scoasă la licitație. Statisticile arată că viteza excesivă a fost una dintre principalele cauze ale accidentelor grave în UE ani la rând.

Austria și-a propus obiectivul de a reduce semnificativ numărul de accidente rutiere până în 2030. Ca parte a acestui plan, au fost introduse o serie de măsuri obligatorii pentru 2024. De la 1 martie, Austria nu manifesta toleranță la viteză și are active reguli înăsprite. Oricine conduce prea repede și nechibzuit trebuie să se aștepte la sancțiuni severe.

Când se aplică confiscarea și scoaterea la licitație a unui autoturism?

Dacă depășiți limita de viteză cu mai mult de 80 km/h în zonele urbane și cu 90 km/h în afara zonelor urbane, mașina poate fi confiscată și scoasă la licitație. Dar dacă șoferul are antecedente penale relevante, de exemplu prin participarea la curse de mașini ilegale, confiscarea și exproprierea sunt posibile dacă viteza depășește mai mult de 60 km/h în zonele urbane și 70 km/h în afara zonelor urbane.

Dacă șoferul nu este proprietarul vehiculului (de exemplu, în cazul vehiculelor luate în leasing sau în chirie), vehiculul poate fi confiscat temporar la fața locului pentru maximum 14 zile, dar nu poate fi scos la licitație. În schimb, șoferul primește o interdicție pe viață de a conduce vehiculul în cauză, care este consemnată în permisul de conducere sau registrul de stat.

De la 1 martie au crescut și amenzile pentru viteză mai mare de 60 km/h în zonele urbane sau peste 70 km/h în afara zonelor urbane. Acum constituie maximum 7.500 de euro în loc de cei 5.000 de euro anteriori. Și amenda se plătește imediat.

De asemenea, dacă depășiți limita de viteză cu mai mult de 40 km/h în zonele urbane și cu peste 50 km/h în afara zonelor urbane, perioada minimă de suspendare a permisului de conducere este de patru săptămâni.

Austria a introdus infracțiunea de „curse ilegale” încă din 2021. Oricine participă la astfel de curse trebuie să se aștepte ca permisul de conducere să fie retras pentru cel puțin șase luni și mașina să-i fie confiscată. Totodată, dacă va dori să se întoarcă în trafic, urmează o verificare psihologică.

În contextul celor spuse, a venit și știrea că un tânăr şofer de 21 de ani din Austria a fost prins de poliţişti cum gonea cu o viteză de 247 km/h pe autostrada A 22, în loc de 130 km/h, cum prevede legea. Acesta a rămas fără permis, dar și fără mașină, un BMW 330d.

Este unul dintre primii șoferi care rămân fără automobil (primul prins cu o asemenea viteză).

FOTO: zVg

Vezi și: Record în traficul din Republica Moldova! Un șofer, surprins cu 335 de încălcări la camere

Cmentariile sunt închise