Programul Rabla Plus, luat cu asalt în 2021 în România

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) din România estimează că 12.000 de autovehicule electrice şi hibride vor primi finanțare, în 2021, prin Programul Rabla Plus, faţă de numai 3.550 de unităţi anul trecut, potrivit vicepreşedintelui AFM Ion Vasile. Anunţul a fost făcut în cadrul Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2021 de la Romexpo.

„Ministerul Mediului, prin AFM, este principalul partener al electromobilităţii şi al industriei auto în România. Bugetele au crescut de la an la an: dacă în 2019 au fost finanțate 1.700 de autovehicule electrice şi hibride, în 2020 au fost înregistrate 3.550, iar anul acesta estimăm undeva la 12.000 de autovehicule. Până acum, sunt înscrise 9.750 de cereri pentru autovehicule electrice şi hibride.”

FOTO: automarket.ro

Reprezentantul AFM a adăugat că un alt program important se referă la dezvoltarea infrastructurii ce cuprinde staţii de încărcare electrice.

„Până în momentul de faţă, finanţările de la AFM au mers către 200 de staţii de reîncărcare, iar potrivit noului Ghid de finanţare, lansat în consultare, avem disponibili 500 de milioane de lei. În plus, avem o schemă de ajutor de stat aprobată pentru operatorii economici, unde avem alocați 50 de milioane de euro. Este o sesiune pe care o vom lansa de la începutul anului viitor.”

Amintim că în Programul Rabla Plus se acordă două tipuri de eco/tichete: 45.000 de lei (RON) pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile plug-in hybrid, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Totodată, persoanele care renunţă la o maşină veche, poluantă, şi achiziţionează un autovehicul electric beneficiază atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de eco-tichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

De asemenea, cuantumul finanţării pentru motociclete electrice este de 5.500 de lei, iar persoanele care doresc să achiziţioneze o motocicletă electrică şi predau o maşină uzată, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare în valoare de 5.500 de lei.

Mai amintim că Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2021 se închide în această duminică.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/