(video) Hyundai MobED poate servi drept platformă inteligentă pentru cărucioarele pentru copii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hyundai Motor Group a dezvăluit Mobile Excentric Droid, o platformă de mobilitate mică, complet nouă și inovatoare, care utilizează tehnologii robotice de ultimă oră. Premiera publică a MobED va avea loc în cadrul expoziției de consumabile CES 2022 din Las Vegas.

Deocamdată nu există informaţii dacă se va transforma într-un produs comercial, însă proiectul este unul promiţător.

MobED are un design inovator. Este un corp plat şi dreptunghiular, mişcat de patru roți mari, cu o suspensie independentă care permite o poziție optimă a corpului și o mișcare stabilă chiar și pe suprafeţe înclinate sau denivelate. Această suspensie permite platformei să se deplaseze prin medii urbane complexe prin ajustarea liberă a ampatamentului și a unghiurilor de virare.

„Am dezvoltat platforma MobED pentru a depăși limitările roboților existenți de ghidare și de service în interior, maximizând în același timp capacitatea de utilizare în orașe prin îmbunătățirea dramatică a mobilității globale a platformei. De asemenea, așteptăm în viitor să evaluăm modul în care potențialii utilizatori ai MobED își vor extinde în continuare nevoile și utilizarea pentru acest tip de tehnologie.”

Dong Jin Hyun, șeful laboratorului de robotică Hyundai Motor Group

Fiind echipat cu tehnologii inovatoare, inclusiv o tracțiune avansată „Eccentric Wheel” și sisteme de înaltă tehnologie de direcție, frânare și control al altitudinii, MobED se adaptează și realizează o postură optimă pe diferite suprafețe de drum și medii. Cele trei motoare montate pe fiecare roată oferă roților putere și direcție precisă, controlând în același timp poziția generală a corpului.

Designul inteligent al fiecărei roți, cu un sistem individual de control al direcției și al puterii, permite rotația pe loc și mișcarea omnidirecțională, ceea ce permite respectiv o mobilitate extrem de eficientă chiar și în situații înguste.

Sistemul de control al posturii bazat pe mecanism excentric stabilizează, de asemenea, atitudinea corpului prin ajustarea înălțimii fiecărei roți în funcție de mediul de pe sol. Anvelopele pneumatice de 12 inci ajută în continuare la absorbția loviturilor și vibrațiilor.

MobED măsoară 67 cm în lungime, 60 cm în lățime, 33 cm în înălțime și cântărește 50 kg. Ampatamentul său se extinde la 65 cm pentru o stabilitate optimă în timpul condusului de mare viteză și apoi scade până la 45 cm pentru manevre la viteză mică în medii mai complexe. Viteza sa maximă este de 30 km/h şi poate rula autonom cu o singură încărcare timp de aproximativ patru ore, datorită unei baterii de 2 kWh.

Proiectat pentru versatilitate și modularitate deplină, MobED poate fi utilizat pentru diverse aplicații, în funcție de dispozitivul montat deasupra. HMG se așteaptă ca reglarea roților platformei, dimensiunea compactă a corpului și capacitățile de vibrații scăzute să facă din aceasta o soluție tehnologică optimă pentru echipamentele de livrare, ghidare și filmare. Datorită manevrabilității sale remarcabile, platforma poate fi folosită și pentru roboți de service care pot funcționa atât în ​​interior, cât și în exteriorul unei încăperi.

De asemenea, MobED poate fi folosit ca dispozitiv de mobilitate pentru persoanele în vârstă sau cu dizabilități, în calitate de cărucior pentru copii sau vehicul recreațional.

Hyundai Motor Group va fi prezent la CES 2022 (5-8 ianuarie 2022). La eveniment, Hyundai Motor își va prezenta viziunea de viitor cu robotică.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/