(video/update) Project Elevate va deveni realitate? Hyundai Motor a cumpărat Boston Dynamics cu aproape un miliard de dolari

(update 11.12.2020) Informaţii oficiale: Hyundai Motor Group va dobândi controlul asupra Boston Dynamics, evaluată la 1.1 miliarde de dolari, cu scopul de a avansa în robotică și mobilitate pentru a realiza progrese pentru umanitate.

Conform acordului, Hyundai Motor Group va deține o cotă de aproximativ 80% în Boston Dynamics și SoftBank, prin intermediul uneia dintre filialele sale, va păstra o cotă de aproximativ 20% în Boston Dynamics după închiderea tranzacției.


(10.12.2020) Hyundai Motor a cumpărat celebra companie Boston Dynamics, cheltuind pentru asta aproape un miliard de dolari SUA! Ce se ascunde în spatele deciziei încă nu putem şti, însă cert este că renumitul constructorul auto devine al treilea proprietar al producătorului de roboţi din ultimii şapte ani.

The Korea Economic Daily scrie că Hyundai Motors a cheltuit aproximativ un miliard de dolari (peste 920 milioane) pentru a cumpăra compania științifică de cercetare Boston Dynamics. Aceasta a devenit renumită în întreaga lume în special pentru dezvoltarea unora dintre cei mai avansați și capabili roboți din istoria roboticii, deşi aplicarea lor la scară industrială este încă sub semnul întrebării.

Până în prezent, compania a implementat doar câteva proiecte de cercetare, cum ar fi crearea de roboți umanoizi pentru finala concursului din 2015 DARPA Robotics Challenge.

Boston Dynamics a fost cumpărată pentru prima dată de către Alphabet (posesorul Google), lucru care s-a întâmplat în 2013. Patru ani mai târziu gigantul informaţional a vândut-o companiei japoneze SoftBank Group. Sub controlul său a fost creat robotul umanoid Pepper care poate fi văzut adesea în aeroporturi internaționale, unde răspunde la întrebările călătorilor derutați.

Spre deosebire de Google, SoftBank a reușit să transforme cel puțin una dintre creațiile Boston Dynamics într-un produs disponibil la nivel comercial. Este vorba despre robotul cu patru picioare Spot, care a devenit disponibil de cumpărat din luna iunie a acestui an, unii fiind folosiţi inclusiv în lupta cu pandemia de COVID-19.

Potrivit The Robot Report, peste 400 de kituri pentru asamblarea de Spot Explorer, în valoare de 74.500 dolari, au fost vândute în întreaga lume, aducând venituri de peste 30 de milioane de dolari.

Cu toate acestea, SoftBank Group a vândut Boston Dynamics companiei sud-coreene Hyundai Motor Company, care sub conducerea lui Euisun Chung (aceasta fiind prima investiţie majoră sub administrația sa) este, de asemenea, implicată în robotică, dar concentrându-se mai mult pe vehicule electrice robotizate, mai degrabă decât pe roboți umanoizi.

În ultimii doi ani, Hyundai a investit din ce în ce mai mult în robotică, precum și în vehicule autonome, dar nu se știe încă care sunt planurile companiei pentru Boston Dynamics. Poate că în viitorul apropiat urmează să vedem proiecte cu adevărat interesante!

Oare va deveni Project Elevate, un concept de vehicul UMV (Ultimate Mobility Vehicle) arătat la expoziţia CES din 2019, care combină puterea roboticii și tehnologia propulsiei electrice pentru a duce oamenii acolo unde nu a mai fost niciun vehicul, realitate?

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/