(video) Viral pe Internet. Cum zece câini-roboţi sunt capabili să tracteze un camion greu

Compania americană Boston Dynamics şi creaţiile sale robotizate au reuşit să cucerească spaţiul online. Un grup de ingineri şi oameni de ştiinţă au creat în câţiva ani o serie de roboţi, unii dintre care sunt capabili să se mişte ca şi animalele.

Cel din imaginile de mai jos se numeşte SpotMini, este pe cale să fie produs în serie şi demonstrează că mai poate fi utilizat şi pentru alte lucruri în afară de a manipula obiecte, a deschide uşi, a urca scări şi a fi util prin birouri sau case particulare.

În parcarea companiei, un număr de zece astfel de câini-roboţi au reuşit să tracteze un camion greu de pe loc. De menţionat că transmisia autovehiculului era inclusă în treapta neutră, iar însăşi maşina se afla pe o suprafaţă în rampă cu o declivitate de 1%.

SpotMini este un mic robot cu patru picioare care se potrivește confortabil într-un birou sau într-o casă. Acesta cântărește 25 kg (sau 30 kg dacă se include şi un braț suplimentar), are o înălţime de 84 cm şi mai poate căra alte 14 kg. SpotMini este un robot full electric și poate rula cu o singură încărcătură a bateriei pentru aproximativ 90 minute în funcție de ceea ce face. SpotMini este cel mai mai liniștit robot pe care Boston Dynamics l-a construit până în prezent.

SpotMini a moştenit toată mobilitatea fratelui său mai mare, Spot, adăugând în același timp capacitatea de a ridica și manipula obiectele folosind un braţ mobil şi o serie de senzori de percepție. Suita de senzori include camere stereo, camere de măsurare a adâncimii, un IMU şi senzori de poziție/forță în membre. Toţi aceşti senzori ajută robotul la procesul de navigare și manipulare mobilă.

Vezi şi: (video) Roboţii de la o uzină europeană Ford au fost învăţaţi să aducă cafeaua şi să facă masaj

Vezi şi: (video) Într-un aeroport din Paris a fost construită o parcare robotizată. Iată cum funcţionează

Cmentariile sunt închise