(video) Până aici! Au fost prinși doi tineri care practicau escrocheria cu ruda implicată în accident

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Doi tineri de 21 și 32 de ani, originari din Tiraspol și Chișinău, au fost reținuți fiind suspectați de comiterea escrocheriilor prin înșelarea cetățenilor, inventând istorii false precum că ruda persoanei apelate a produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o persoană.

Suspecții, dându-se drept angajați ai organelor de drept, apelau cetățenii și, sub pretextul că apropiații lor au produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o persoană solicitau mijloace bănești, pentru a nu fi trași la răspundere. Sumele variau de la 3.000 până la 10.000 de euro.

În urma perchezițiilor autorizate, asupra suspecților au fost depistate mijloace bănești în sumă de 15.000 de euro. Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

În continuare se întreprind acțiuni de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității și altor persoane în comiterea infracțiunii. În acest context, facem apel repetat către cetățeni: analizați și verificați informațiile pe care le primiți, pentru a nu deveni ținta infractorilor!

Cmentariile sunt închise