(video) Premieră: Noul VW ID. AERO este numit viitorul flagship al familiei electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

VW a ales ziua de 27 iunie pentru a face un preview asupra viitorului model flagship, navă amiral, al familiei electrice ID. Sedanul ID. AERO este o evoluţie mai apropiată de serie a conceptului ID. VIZZION prezentat în 2018 la Salonul Auto de la Geneva. Şi va exista cel mai probabil şi sub forma unui break, conform conceptului ID. SPACE VIZZION demonstrat în toamna lui 2019 la Salonul Auto de la Los Angeles.

Caracteristici cheie:

  • Modelul a fost prezentat astăzi în China, însă va fi unul global. Modelul de producție complet electric cu patru uși va fi oferit în viitor în întreaga lume în segmentul premium de dimensiuni medii.
  • Are aproape cinci metri lungime și a fost proiectat pe principii aerodinamice. Acoperișul se înclină elegant spre spate în stil coupe și contribuie la obținerea unui coeficient de rezistență de 0,23 Cd.
    • Partea frontală și plafonul proiectate aerodinamic asigură că aerul curge optim peste vehicul. Fluxul de aer este calmat de capătul posterior uşor trasat cu o margine de separare. 
    • Jantele sport de 22 de inchi, în două tonuri, sunt proiectate în stilul unei turbine și sunt integrate încastrat în carcasele roților. 
    • Mânerele clasice ale ușilor sunt înlocuite cu suprafețe tactile iluminate, care reduc și mai mult rezistența aerodinamică.
    • Este vopsit în Polar Light Blue Metallic – o nuanță metalizată deschisă ai cărei pigmenți de culoare creează un efect de strălucire aurie în condiții de lumină adecvate. Acoperișul este vopsit într-un negru lucios pentru a contrasta.
    • Partea frontală este caracterizată de forme tipice de fagure. Fața este împărțită orizontal în două în bara de protecție și este un element de stil definitoriu pentru designul lui AERO. O altă caracteristică distinctivă este o bandă luminoasă îngustă care se extinde orizontal pe lângă emblema iluminată VW și deasupra farurilor inovatoare Matrix LED IQ.LIGHT, care se înfășoară în aripi și panourile laterale. Această bandă luminoasă este continuată vizual până la capătul din spate cu câteva întreruperi. Acolo există o altă bandă de lumină întunecată și stopuri LED cu structură de tip fagure care creează un aspect exclusivist.
  • Designul său progresiv, elegant și aerodinamic permite vehiculului să impresioneze prin spațiu generos în interior, deşi la moment nu este dezvăluit. Nu excludem ca planşa de bord să-i fie realizată într-un design comun cu cea din ID. SPACE VIZZION, motiv pentru care ataşăm o fotografie cu bordul său.
  • Are la bază platforma modulară MEB pentru maşini electrice, fapt care a permis modelarea unor console scurte, un ampatament lung și un interior. Sub podea are o baterie litiu-ion cu un conținut net de energie de 77 kWh. Datorită interacțiunii sistemului de propulsie eficient și proprietăților aerodinamice excelente, ID. AERO poate înregistra o autonomie de până la 620 km în ciclu WLTP.
  • Platforma scalabilă mai oferă acces la un număr maxim de tehnologii de conectivitate digitală şi capacitate de actualizate over-the-air.

Versiunea de producție pentru China este de așteptat să fie pusă în vânzare în a doua jumătate a anului 2023, în două sub versiuni oferite de întreprinderile comune ale VW cu SAIC şi FAW. De asemenea, Volkswagen intenționează să înceapă producția unei versiuni de serie europene în Emden în 2023. Modelul va ajunge şi în America de Nord.

Cu producția în volum de vehicule electrice, Emden va fi una dintre primele fabrici Volkswagen de acest fel din Saxonia Inferioară și va aduce o contribuție decisivă la electrificarea gamei de modele și reducerea emisiilor de CO2 ale flotei totale de vehicule noi.

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/