Director tehnic Renault: Noi motoare diesel nu se vor mai face. După 2025 începe hibridizarea în masă

Renault a refuzat să mai dezvolte noi motoare diesel. Anunţul vine de la proaspătul director tehnic al companiei, Gilles Le Borgne, numit în această funcţie la începutul anului curent, în cadrul unui interviu pentru auto-infos.fr.

Întrebat dacă producătorul auto va mai folosi motorina, expertul a declarat:

“Noul Mégane, care va fi prezentat la sfârșitul anului 2021, va inaugura noile noastre soluții electrificate. Vom păstra ofertele de motorină în catalog, dar nu mai dezvoltăm unele noi. Și după 2025, dacă putem avea încredere în reglementări, toate vehiculele termice vor fi hibridizate, în grade diferite. Ne îndreptăm spre sfârșitul motorinei!”

Gilles Le Borgne se aşteaptă ca vehiculele electrice să reprezinte aproximativ 15% din vânzările totale ale companiei până în 2025 și 30% până în 2030.

În general vorbind, refuzul de a dezvolta o nouă generație de motoare care consumă diesel este logic, având în vedere cele mai recente tendințe și cerințe mai dure din partea autorităţilor privind protecţia mediului. Anterior, alte companii, inclusiv Mitsubishi, Honda, Porsche, Nissan și Volvo, au luat o decizie similară.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-premiera-noul-renault-megane-evision-este-un-cross-hatchback-electric-ce-vine-pe-piata-in-2021/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/