(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – VW a arătat o maşină fără volan şi pedale, electrică şi cu autopilot de nivel 5

Compania Volkswagen continuă să evolueze şi să se pregătească pentru o revoluţie de amploare în industria auto. Electromobilele din seria I.D. vor începe să fie produse din 2019 şi dacă primele trei: I.D. Hatchback, I.D. CROZZ şi I.D. Buzz sunt asemănătoare cu maşinile tradiţionale pentru că vor mai putea fi controlate de oameni, atunci cel mai nou concept I.D. VIZZION nu dispune nici de volan, nici de pedale, în genere de aproape nimic prin care şoferul şi pasagerii pot interacţiona fizic cu el.

Am văzut noul concept pe viu: GENEVA 2018: Standul Volkswagen – Reportaj Video AutoBlog.MD

https://www.youtube.com/watch?v=H68hbWKWVMU

Noul I.D. VIZZION Concept a fost numit drept vârful de gamă al acestei serii noi de electromobile. Acesta este un sedan care a uimit prin spaţiul generos pe care îl oferă la interior. Planşa de bord este dominată de o bucată masivă de lemn, acolo unde nu există nici volan, nici pedale, niciun buton.

Pentru că are un sistem de pilotare automată de nivel 5, cel mai avansat posibil, pentru care nu este necesară deloc intervenţia şoferului în controlul maşinii, s-a decis că nu mai este nevoie de organe de control. Sistemul inteligent care va pune automobilul în mişcare este compus din mai multe radare, senzori ultrasunet, camere video, sisteme de comunicare cu alte automobile şi cu infrastructura rutieră şi desigur o inteligenţă artificială care are capacitatea de a se auto învăţa.

Ultima va fi capabilă să reacționeze imediat atunci când va fi necesară rezolvarea unei probleme. Volkswagen a promis că o astfel de tehnologie va fi gata pentru a fi introdusă pe maşinile de serie până în 2025.

Tot ce trebuie să facă un pasager care decide să folosească un I.D. VIZZION pentru călătorii este să seteze un itinerar. Pentru că nu există butoane fizice şi ecrane tactile, comenzile vor fi procesate printr-un asistent vocal şi gesturi. Sunt puse la dispoziţie şi câteva perechi de ochelari prin care se vor putea urmări imagini holografice (realitate virtuală), prin tehnologia HoloLens de la Microsoft. VW promite că o va lansa pe maşinile de serie din 2030 şi atunci va fi atât de avansată că nu vor fi necesari nici ochelari.

În habitaclu există patru scaune individuale pentru pasageri, despărţite de un tunel central pe care totuşi există două joystick-uri mecanice care se rotesc. Acestea răspund de câteva comenzi elementare, dar şi prin care poate fi dată comanda de oprire imediată a automobilului.

Noul VW I.D. VIZZION are dimensiuni asemănătoare unui Audi A8 de generaţie nouă: 5.163 x 1.947 x 1.506 x 3.100 mm, în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Volkswagen a menţionat că la interior este destul de mult spaţiu cât într-un Phaeton! (indiciu?) Volumul portbagajului măsoară 565 de litri.

Blocurile optice sunt de tip HD Matrix LED, iar toate elementele cromate de pe caroserie, precum mânere, embleme, grila radiatorului, sunt făcute cu LED-uri pentru a înlocui astfel luciul obişnuit al cromului. Toate geamurile sale au tehnologie de a se umbri automat până la cea mai neagră nuanţă posibilă. Jantele măsoară 24 de inci, iar uşile se deschid la 90 de grade. Un montant central lipseşte.

Nu în ultimul rând, trebuie de menţionat că VW I.D. VIZZION este un electromobil construit pe baza platformei All-New Electric Architecture şi are un sistem de tracţiune integrală. Există câte un motor pe fiecare punte şi în total produc 306 CP. Transmisii sunt două. Sub podea se află montat un set de acumulatori cu o capacitate de 111 kWh, care asigură o autonomie de până la 665 de kilometri. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 6.3 secunde, iar viteza maximă îi este limitată la 180 de km/h.

VW I.D. VIZZION se va transforma într-un electromobil de serie în următorul deceniu.

https://www.youtube.com/watch?v=Dyszg5pudV4

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/