Colecţionar de ghete sau şofer de teste. Şapte lucruri din viaţa lui Michael Schumacher pe care nu le ştiai

Germanul Michael Schumacher, în vârstă de 48 de ani, a cucerit deja de mult timp statutul de legendă a Formula 1, iar cariera sa în autosport este bine cunoscută de fanii săi. Însă, în biografia septuplului campion există şi câteva informaţii şi curiozităţi interesante pe care nu le ştiu chiar toţi.

FOTO: likepic.ru

Mulţi cunosc că o vreme Schumacher participa în cursele moto desfăşurate pe circuite, însă acest lucru nu a fost singura pasiune care îi oferea senzaţii tari.

De exemplu, Michael iubea să sară cu paraşuta şi a ajuns să facă asta destul de profesional pentru ca să primească o licenţă. În toamna anului 2012 Michael a sărit de sine stătător cu paraşuta de pe un zgârie nor din Dubai, iar soţia sa Corina cu ajutorul unui instructor.

Vezi şi: Trei ani de linişte după tragedia care s-a întâmplat în familia Schumacher

Schumacher nu este doar un mare iubitor al fotbalului, ci şi un colecţionar înrăit de încălţăminte sportivă. În colecţia sa sunt adunate peste o sută de perechi de ghete. Clubul său favorit este Koln, iar în Elveţia acesta a şi jucat de partea unor echipe de pasionaţi precum FC Echichens sau FC Aubonne.

FOTO: f1fanatic.co.uk

Despre Michael Schumacher sunt scrise deja multe cărţi, însă va veni şi timpul când despre viaţa sa va fi filmat şi un film.

Poate cunoaşteţi sau nu, însă renumitul pilot a avut o mică experienţă în domeniul cinematografiei. În filmul “Asterix la Jocurile Olimpice” difuzat pe marele ecrane în 2008, acesta a jucat rolul lui Schumix, unul dintre participanţii la cursele cu trăsuri. Totodată, în acest film a jucat şi Jean Todt, pe atunci şef al echipei Ferrari, iar în prezent preşedinte FIA.

FOTO: movieplayer.it

Mai mult, cu vocea lui Michael Schumacher vorbea şi maşina Ferrari din prima parte a desenului animat “Cars”.

Vezi şi: Aşchia nu sare departe de trunchi. Fiul lui Michael Schumacher arată rezultate bune în Formula 4

FOTO: nocookie.net

Apropo, dacă tot am menţionat despre Ferrari, înainte de anul 2010 în care Michael s-a întors în Formula 1 după o pauză de trei ani, în calitate de pilot Mercedes, el a fost în 2009 la un pas de a semna un contract nou cu Scuderia. Potrivit revistei Stern, treaba a fost una atât de serioasă, încât în casa lui Schumacher de pe malul lacului Geneva a fost instalat un calculator conectat la reţeaua internă Ferrari, cu ajutorul căruia Michael avea acces practic la orice informaţie din culisele echipei italiene.

FOTO: riotengine.in

După ce în 2006 a încetat să mai participe la Ferrari în calitate de pilot, Michael a păstrat câteva legături de afaceri cu gigantul din Maranello, activând în calitate de consultant. El, împreună cu inginerii companiei, a participat la dezvoltarea decapotabilei sport Ferrari California, în calitate de şofer de teste de la începutul acestui proiect până la momentul lansării în serie a maşinii în 2008.

FOTO: caricos.com

Când era minor, Schumacher participa la competiţii de karting având o licenţă primită în Luxemburg. Documentul putea fi primit acolo la vârsta de 12 ani, în timp ce în Germania era permis doar de la 14 ani. Mai mult, pentru a obţine licenţa în Luxemburg trebuia participarea la un număr mai mic de curse şi nu trebuia demonstrarea vreo unor garanţii financiare.

FOTO: dailydsports.com

La toate aceste informaţii interesante din viaţa lui Michael Schumacher se mai poate adăuga faptul că acesta mereu se aşeza în cockpit-ul monoposturilor din partea stângă. Pilotul german mai obişnuia să doarmă după amiază înainte de curse şi mereu purta un talisman pe care i l-a dăruit soţia sa Corina.

Sursă: F1news

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/