(video) New York 2022: Premieră – Noul KIA Telluride facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fratele de platformă a lui Hyundai Palisade, KIA Telluride, la fel a suferit un facelift! Maşina a fost prezentată peste ocean în cadrul Salonului Auto Internaţional de la New York.

Spre deosebire de Palisade, Telluride este practic necunoscut în afara Americii de Nord, excepţii fiind doar cazurile de import particular. Dar interesant este de notat că SUV-ul KIA se vinde chiar mai bine decât cel al Hyundai! Anul trecut a fost ales de aproape 100.000 de oameni.

Şi mai este unic prin faptul că trei sferturi dintre cumpărătorii săi au ales pentru prima dată o mașină KIA.

Caracteristici cheie:

  • Telluride și-a păstrat aspectul recunoscut şi brutal, deși barele de protecție, grila de radiator, farurile şi stopurile, chiar şi aplicaţiile de pe uşi, toate sunt noi. Luminile de zi sunt acum reprezentate prin două dungi verticale în locul unora dreptunghiulare anterioare. Opţionale sunt proiectoare anti ceaţă. Noi modele de jante şi noi culori pentru caroserie au apărut la ofertă.
  • Habitaclul a fost actualizat mai radical. Planşa de bord reformatată conţine acum un panou cu două ecrane (12.3 inci fiecare), fără vizor. Totuşi, pe consola centrală s-a păstrat un panou de control al climatizării şi al sistemului audio cu butoane fizice. Nou mai este volanul, au fost schimbate materialele de finisare şi a fost instalat un head-up display de 10 inci (în loc de 8.5) cu un set extins de informații afișate.
  • Printre opțiuni: a apărut o oglindă retrovizoare digitală; porturi USB-C în loc de USB-A; mai multe funcţii legate de telematică şi control de la distanţă (de exemplu, Telluride poate fi deblocat de pe un smartphone prin conexiune Wi-Fi, transmițătorul fiind încorporat în unitatea principală; cruise control adaptiv Highway Drive Assist 2 care e capabil acum să schimbe automat banda pe autostradă; etc.
  • Interiorul poate avea opt sau şapte locuri. Pe al doilea rând poate fi montată o banchetă sau două scaune individuale.
  • Nu există modificări tehnice: Telluride este oferită doar cu un V6 3.8 GDI natural aspirat pe benzină (295 CP) și o cutie automată cu opt trepte. Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau integrală. O noutate este un asistent electronic ce menţine viteza redusă la coborârea în pantă.
  • Nou pentru model mai sunt două versiuni cross-country, mai potrivite pentru ieşiri în off-road.
    • Telluride X-Line vine să înlocuiască versiunea Nightfall Edition. Un astfel de SUV are tracțiune integrală permanentă, gardă la sol mai mare cu 10 mm, jante originale de 20 inci și nişte șine de acoperiș mai robuste. Calibrarea sistemului de control al tracțiunii a fost schimbată și a apărut un mod suplimentar de remorcare (Tow Mode).
    • Telluride X-Pro vine, pe lângă toate cele menţionate mai sus, cu roţi cu jante exclusive negre de 18 inci şi anvelope all-terrain, o priză de uz casnic în portbagaj, precum și o capacitate mai mare de remorcare – 2.495 vs 2.270 kg.

Vânzările modelului actualizat ar trebui să înceapă din această vară. Compania KIA nu anunţă nimic despre extinderea geografiei vânzărilor.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise