(video) Premieră în istoria motorsportului! În weekend va avea loc prima cursă auto în Groenlanda

Organizatorii noii serii de curse Extreme E, care a debutat în 2021, au anunțat că a treia etapă din cele cinci din acest sezon – Arctic X Prix – va avea loc în acest weekend în Groenlanda! Este o adevărată premieră în istoria motorsportului!

Locaţia a fost aleasă în conformitate cu scopul competiţiei – de a atrage atenția suplimentară asupra problemei schimbărilor climatice.

Un traseu cu o distanță totală de cira opt kilometri va fi amplasat lângă şi o parte pe teritoriul fostului faimos gheţar Russell (care s-a topit deja), în Kangerlussuaq, vestul insulei.

Fondatorul și CEO-ul Extreme E, Alejandro Agag, a declarat că criza climatică, care duce la temperaturi mai ridicate, are efect direct asupra topirii active a ghețarilor și creșterii nivelului oceanelor. Cursa ar trebui să devină un mijloc de a concentra atenția publicului asupra acestei probleme.

Traseul va oferi o provocare nouă piloţilor pentru că are o suprafața formată din sedimente glaciare, roci și dune de nisip, deși nu sunt similare celor văzute în Arabia Saudită, de exemplu. Traseul este larg deschis în mai multe zone, permițând diverse itinerare, precum și secțiuni tehnice în jurul diferitelor stânci.

În Extreme E participă deocamdată nouă echipe, unele având piloţi cu nume sonore gen: Mattias Ekström, Jutta Kleinschmidt, Carlos Sainz Senior sau Sebastien Loeb. În prezent seria este condusă de echipa lui Nico Rosberg.

Lista posturilor TV unde va fi transmisă etapa

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/