(foto) Bentley se întoarce la Pikes Peak, urmărind un al treilea record! Va folosi un incredibil Continental GT3

După ce a stabilit un record de timp cu un Continental GT şi cu un Bentayga W12, Bentley se întoarce la Pikes Peak pentru a înregistra un al treilea şi final timp record. De această dată va folosi un incredibil de aerodinamic Continental GT3, varianta de curse a modelului stradal. Astăzi a făcut publice caracteristicile maşinii.

Caracteristici cheie:

  • Mașină de curse modificată este numită drept cel mai dinamic Bentley construit vreodată!
  • Mașină a fost dezvoltată împreună cu echipa de curse Fastr.
  • Este prima maşină de curse a mărcii care va folosi benzină pe bază de biocombustibili. Adoptarea combustibilului regenerabil pentru acest proiect semnalează începutul unei ambiții pe termen lung pentru Bentley, inițierea unui program de cercetare și dezvoltare care are ca scop oferirea de combustibili regenerabili clienților Bentley în paralel cu programul de electrificare al mărcii.
  • Mașini Bentley cu motoare cu combustie vor fi produse în continuare în următorii nouă ani, iar noul proiect al companiei își propune să facă aceste mașini cât mai durabile posibil prin utilizarea tehnologiilor inovatoare de combustibil. Fiind pe drumuri, în prezent, peste 80% din toate Bentley-urile construite vreodată, o ofertă de combustibil regenerabil cu adevărat durabilă și orientată către clienți le va permite, de asemenea, acestora să se bucure de automobilele actuale și clasice în mod responsabil în anii următori.
  • Cu linia de pornire la 2.862 de metri altitudine, drumul urcă până la 4.302 metri altitudine, acolo unde aerul este cu 1/3 mai puțin dens decât la nivelul mării. Acest mediu înseamnă că noul Continental GT3 Pikes Peak prezintă modificări atât la pachetul său de aerodinamică (+30%), cât și la motorul său, transformându-l în cea mai extremă iterație a unui Continental GT sau a unui Bentley vreodată.
  • Cea mai mare aripă spate montată vreodată pe un Bentley domină partea din spate a mașinii, așezată deasupra unui difuzor extrem de eficient care înconjoară cutia de viteze de tip transaxle (cu arbore de transmisie mărit pentru a oferi o durabilitate suplimentară; cutia foloseşte şi un lubrifiant special creat pentru mașină de către Mobil1, care a furnizat și ulei de înaltă performanță pentru motor). Acest pachet aerodinamic din spate este echilibrat de un splitter uriaş cu două planuri, flancat de două aripi separate. Toate sunt făcute cu folosire de carbon nylon filament prin rapid prototype, o tehnică de fabricație aditivă.
  • Alte modificări includ cupe de aer de răcire în locul geamurilor posterioare (care sunt parte a unui sistem de răcire secundar, instalat în partea din spate a mașinii; ele canalizează aerul printr-un radiator secundar care se evacuează prin conductele din capacul portbagajului; sistemul rulează printr-o pompă de apă secundară dedicată) și un cronometru obligatoriu montat pe cușca de protecţie de lângă volan, pentru a-i permite pilotului să țină evidența timpului pe sectoare.
  • Motorul este un V8 twin-turbo de 4.0 litri, care a fost resetat pentru a genera peste 750 CP și 1.000 Nm. Acesta va funcționa chiar cu o putere mai mare în timpul cursei.
  • Propulsorul dispune de pistoane şi biele noi pentru a transforma presiunea suplimentară de peste 2.2 bari în putere, în acelaşi timp trebuind să gestioneze un raport de presiune dinamic crescut. Galeria de admisie din fibră de carbon este mai groasă și consolidată față de elementul standard, din același motiv. 
  • Galeriile de evacuare din Inconel, unice și personalizate, au fost tipărite 3D prin sinterizare cu laser de către Akrapovič și sunt conectate la nişte turbocompresoare mai mari, asociate cu wastegates-uri externe, terminaţii de eşapament foarte scurte și nişte screamer pipes-uri care ies din spatele roților frontale.
  • Motorul va consuma combustibil de curse regenerabil 98RON – un amestec dedicat de biocombustibili avansați special concepuți pentru sporturile cu motor și o piatră de temelie tehnologică pentru eFuel creat de Bentley în mod durabil, capabil să reducă gazele cu efect de seră cu până la 85%.
  • Șasiul a fost configurat și reglat pentru a se potrivi cu natura specifică a traseului. Ambele punţi au unghi de cădere redus, concentrând astfel mașina pe performanța în viraje la viteză redusă. Au fost montate cele mai moi arcuri și bare anti ruliu din gama Bentley, pentru a permite mai multă mișcare a corpului și astfel a maximiza transferul de greutate pentru frânare. 
  • Frânele în sine sunt răcite cu apă, pentru a face față sarcinilor crescute!
  • Imaginile dinamice din galerie prezintă maşina cu livreaua de caroserie finală.

Pentru a bate recordul, mașina va trebui să finalizeze urcarea de 1.440 de metri, cu o declivitate de 7.2 grade, care include 156 de viraje, cu o viteză medie de peste 125.5 km/h, pentru a trece linia de sosire în mai puțin de 9 minute și 36 de secunde.

Pentru a contribui la atingerea acestei ținte ambițioase, Bentley s-a orientat din nou spre triplul campion al Pikes Peak și fostul Rege al Muntelui” Rhys Millen (NZ), care deține recorduri individuale de clasă.

Cmentariile sunt închise