Comrat: Un minor a fost lovit mortal de un Mitsubishi. Şoferul, reţinut pentru 72 de ore

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum două ore, Poliția din Comrat a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier cu tamponare de pieton minor. Se întâmplă la câteva zile de la un incident asemănător înregistrat duminică seara târziu în raionul Nisporeni.

La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că, în timp ce un autocar staționa pe marginea carosabilului pentru a debarca pasagerii, un copil care a coborât din acesta a traversat strada neregulamentar, fiind tamponat de un automobil de marca Mitsubishi, condus de un bărbat de 35 de ani, care a ieșit pe contrasens.

În urma impactului, minorul de 10 ani a decedat în timp ce era transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Fiind testat cu aparatul Drager s-a constatat că șoferul automobilului nu era în stare de ebrietate la volan. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Pe caz a fost inițiată o cauză penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Amintim că potrivit RCR, conducătorul de vehicul trebuie să manifeste prudenţă sporită şi, în caz de necesitate, să reducă viteza până la limita care i-ar garanta siguranţa traficului sau chiar să oprească, în cazurile în care se deplasează pe lângă:

  • a) copii, persoane de vârstă înaintată, precum şi persoane cu semne evidente de dizabilitate;
  • b) autocare şi autobuze în staţionare, semnalizate prin semnul distinctiv 5;
  • c) vehicule de rută oprite în staţii;
  • d) conducătorii de biciclete, trotinete electrice, ciclomotoare.

În context vă mai informăm că ieri, 12 septembrie, pe o stradă din oraşul Cahul, un bărbat de 55 de ani, conducând un microbuz de marcă Volkswagen, în timp ce efectua manevra de mers cu spatele a lovit o femeie de 77 de ani din același oraș. În urma impactului femeia a decedat pe loc. Șoferul nu fusese beat.

Cmentariile sunt închise