Coronavirusul afectează moto şi autosportul! Prima etapă de F1 e anulată, sezonul FE este suspendat şi altele

Pandemia de Covid-19 afectează nu doar industria auto, ci şi autosportul! Organizatorii câtorva campionate sportive au anunţat anularea sau amânarea unor curse pentru a se evita orice pericol de răspândire în masă a virusului ucigaş.

FOTO: formula1.com

De exemplu, chiar acum câteva ore, s-a anunţat că Marele Premiu australian de deschidere a sezonului de Formula 1 din acest weekend, la Melbourne, a fost anulat. Știrea vine pe fundalul retragerii echipei McLaren din cursă, lucru despre care s-a anunţat joi, după ce unul dintre membrii echipei a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Într-o declarație emisă în comun de F1, organul de conducere al FIA ​​și Australian Grand Prix Corporation, s-a notat:

“În urma confirmării că un membru al echipei McLaren Racing a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și deciziei echipei de a se retrage din Marele Premiu al Australiei, Formula 1 și FIA au convocat joi seară o reuniune a celorlalți nouă șefi de echipă. Formula 1 și FIA, cu sprijinul total al Australian Grand Prix Corporation (AGPC), au luat decizia ca toată activitatea de Formula 1 pentru Marele Premiu al Australiei să fie anulată.

Apreciem că este o veste foarte dezamăgitoare pentru miile de fani care urmează să participe la cursă, iar toți deținătorii de bilete vor primi o rambursare completă și un anunț suplimentar în acest sens va fi comunicat curând.

Toate părțile au luat în considerare eforturile uriașe ale AGPC, Motorsport Australia, personalul și voluntarii pentru a pregăti etapa de deschidere a Campionatului Mondial FIA Formula 1 2020 de la Melbourne, dar cu toate acestea au ajuns la concluzia că siguranța tuturor membrilor familiei de Formula 1 și a comunităţii largi, precum și corectitudinea concurenței, au prioritate”.

Acum, alte două curse pot avea aceeași soartă – cea de pe 22 martie din Bahrain, unde deja au fost blocate zborurile dinspre Dubai, principalul punct de tranzit pentru echipele din Formula 1, şi Marele Premiu din Vietnam, programat pentru 5 aprilie, deşi şeful F1 a declarat că deocamdată nu s-a luat o decizie.

Săptămâna aceasta a mai devenit cunoscut faptul despre anularea etapei de Formula E din Indonezia. Chiar astăzi, 13 martie, organizatorii seriei de curse cu monoposturi electrice au anunțat despre suspendarea sezonului până în iunie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Pe lângă etapele anulate anterior din Sanya (China), Roma (Italia) și mai nou Jakarta (Indonezia), nu vor avea loc curse la Paris și Seul.

Următoarea etapă de Formulei E va avea loc pe 21 iunie la Berlin, dar este posibil ca acele curse anulate despre care am menţionat anterior să poată fi amânate pentru alte date.

“Este timpul să luăm decizii responsabile. De aceea, am decis să suspendăm temporar sezonul și să nu organizăm curse în următoarele două luni. Autosportul joacă un rol important în viața noastră, dar acum este mai importantă sănătatea și siguranța angajaților, fanilor și familiilor acestora, precum și a rezidenților orașelor în care organizăm curse. Formula E va reveni când criza care a început din cauza răspândirii COVID-19 va începe să dispară”, a declarat Alejandro Agag, fondator și preşedinte al Formulei E.

Anunţuri similare vin şi din alte competiţii. De exemplu, modificări se anunţă în calendarul sezonului actual de MotoGP, cursa de 1000 de mile de la Sebring din cadrul campionatului FIA WEC a fost anulată, cursa cu o durată de 12 ore de la Sebring din cadrul campionatului IMSA a fost amânată pentru noiembrie 2020, prime etape din sezonul actual de IndyCar şi NASCAR vor avea loc, însă fără fani în tribune, etapa din Argentina din campionatul de raliuri WRC a fost amânată, iar etapa de deschidere a sezonului actual WTCR a fost anulată.

Şi acestea sunt doar câteva modificări făcute la competiţii de talie mondială, existând unele şi în campionate de curse cu maşini sau motociclete, regionale sau naţionale.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/