Costul mediu al unui galon de benzină în Statele Unite a depășit 5 dolari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Costul unui baril de petrol este de peste 120 de dolari în prezent, aproape dublu față de prețul din august 2021, deoarece cererea crescută de petrol depășește oferta globală strânsă. Între timp, cererea de benzină în Statele Unite ale Americii rămâne robustă pe măsură ce sezonul de conducere de vară se intensifică.

Ca urmare, media națională pentru un galon de benzină a crescut și este cu 15 cenți mai mult decât acum o săptămână, cu 58 cenți mai mult decât acum o lună și cu 1.94 dolari mai mult decât acum un an. Media națională de astăzi este de 5.01 USD – un maxim istoric nemaiîntâlnit de când Asociația Americană de Automobile (AAA) a început să colecteze date privind prețurile în 2000.

„Pe baza cererii pe care o vedem, se pare că prețurile ridicate nu i-au descurajat cu adevărat pe șoferi. Dacă prețurile rămân la sau peste 5 USD, putem vedea că oamenii încep să-și schimbe obiceiurile zilnice de conducere sau stilul de viață, dar încă nu s-a întâmplat”, a declarat Andrew Gross, purtător de cuvânt al AAA.

FOTO: iStock // AAA

Potrivit noilor date de la Energy Information Administration (EIA), stocurile interne totale de benzină au scăzut cu 800.000 barili, până la 218.2 milioane baril săptămâna trecută. Între timp, cererea de benzină a crescut de la 8.98 milioane la 9.2 milioane b/zi, deoarece șoferii continuă să alimenteze pentru că a început sezonul estival şi perioada concediilor, de obicei, o perioadă în care cererea de carburanţi crește.

Această dinamică între scăderea ofertei și creșterea cererii contribuie la creșterea prețurilor la pompă. Cuplat cu creșterea prețurilor la țiței, acest lucru înseamnă că prețul benzinei va rămâne probabil ridicat în viitorul apropiat.

Cele mai mari 10 creșteri din această săptămână în SUA: West Virginia (+28 cenți), Montana (+27 cenți), Colorado (+25 cenți), Kansas (+23 cenți), Virginia (+23 cenți), Missouri (+22 cenți) , Dakota de Nord (+22 cenți), Indiana (+22 cenți), Ohio (+22 cenți) și New Mexico (+21 cenți).

Top 10 state americane cu cea mai scumpă benzină la moment (per galon=3,785 litri): California (6.43 USD), Nevada (5.65 USD), Alaska (5.56 USD), Illinois (5.56 USD), Washington (5.54 USD), Oregon (5.53 USD), Hawaii (5.53 USD) , Arizona (5.31 USD), Washington, DC (5.26 USD) și Indiana (5.05 USD).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/