Credeați că în Moldova se poate falsifica doar parcusul maşinilor? Pentru ce a fost reţinut un Mercedes GLE Coupe

Un SUV premium, valoarea căruia depășește 1.2 milioane de lei (57.000 de euro), a fost identificat de către polițiștii de frontieră cu elementele de identificare falsificate. În data de 4 februarie curent, ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au stabilit locaţia sa și au intervenit pentru indisponibilizarea acestuia.

https://youtu.be/hxgzTK7s9Lg

Automobilul de model Mercedes-Benz GLE Coupe, fabricat în 2018, a devenit subiectul unei anchete penale, după ce au existat suspiciuni referitor la veridicitatea elementelor de identificare. Conform informaţiilor obţinute de către angajaţii Poliţiei de Frontieră, mijlocul de transport ar avea contrafăcute datele agregatelor (codul VIN, numărul motorului, etc).

Proprietarul autoturismului a declarat că l-a procurat de pe teritoriul Republicii Moldova. Tot aici l-a şi înmatriculat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Maşina a fost indisponibilizată la sediul central al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră până la încheierea cercetărilor și luării unei decizii în acest sens.

Dacă va fi demonstrat uzul de fals, documentarea cazului se va realiza în conformitate cu art. 276 Cod Penal al Republicii Moldova (Falsificarea elementelor de identificare ale autovehiculelor).

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-mercedes-benz-s-class-coupe-retinut-la-vama-cahul-pe-sensul-de-iesire-din-tara-ce-nu-e-in-regula-cu-el/

Cmentariile sunt închise