Creşte preţul petrolului în lume! Cât vor costa carburanții în Moldova în weekend şi luni

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Preţurile petrolului au depăşit joi 86 de dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, pe fondul ofertei restrânse şi al crizei globale de energie, transmite Reuters.

Joi dimineaţa, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut la 86.10 dolari, cel mai ridicat nivel din octombrie 2018, dar la prânz a scăzut cu 1.04 dolari, ajungând la 84.78 dolari.

La momentul publicării acestui articol costă 85.05 dolari.

FOTO: oilmanmagazine.com/

Anul acesta, cotaţia barilului de petrol Brent a urcat cu este 60%, pe fondul reducerii producţiei de către grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători) şi al deficitului de cărbune şi gaze.

De asemenea, preţul ţiţeiului este sub presiune în urma scăderii preţurilor la gaze naturale şi cărbune. În China, preţul cărbunelui a scăzut joi cu 11%. China se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu energie din cauza livrărilor insuficiente de cărbune, a standardelor mai dure privind emisiile şi a cererii ridicate din partea industriei.

Analiştii de la Goldman Sachs au majorat estimările privind cotaţia barilului de ţiţei Brent la finalul lui 2021 la 90 de dolari, de la 80 de dolari, în urma redresării mai rapide a cererii după ce varianta Delta şi uraganul Ida au dus la reducerea producţiei şi probleme în aprovizionare!

„Deşi de mult timp estimăm o creştere a preţurilor petrolului, actualul deficit de furnizare global este mai accentuat decât ne-am așteptat, redresarea cererii pe plan mondial în urma impactului Delta fiind chiar mai rapidă decât previziunea noastră, în timp ce previziunile privind furnizarea globală sunt sub estimări”, se arată în raportul Goldman.

În contextul celor spuse, în următoarele trei zile principalele tipuri de combustibili în ţara noastră vor putea fi cumpăraţi la preţuri în limita noilor tarife plafon stabilite de ANRE în această după amiază:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata