Cum merg vânzările de Audi e-tron? Compania a început livrările în Europa

Compania Audi a raportat despre primele livrări de SUV-uri electrice e-tron, model către startul producţiei căruia a mers destul de mult timp. Cele mai multe maşini au fost expediate deocamdată în Norvegia.

https://www.youtube.com/watch?v=BM-rEcggc4E

Cei de la Audi se pare că sunt destul de mulţumiţi de startul vânzărilor primului lor SUV electric. Potrivit datelor statistice oficiale, livrările pentru luna martie au depășit 1.000 de unități. Producătorul a raportat că ţările lider în vânzări de e-tron din Europa au fost Norvegia și Germania, unde au fost achiziționate 621 și 490 de exemplare respectiv.

Mai mult decât atât, compania a declarat că a primit deja mai mult de 20.000 de precomenzi pentru SUV-ul electric de peste tot în lume și aproximativ o treime din ele sunt la fel din Norvegia. Audi numește această țară un “pionier european în domeniul vehiculelor electrice” și susține că deja în acest an 2019 jumătate din vehiculele de pe piaţa locală vor fi electrice.

În total în primul trimestru al acestui an, Audi a reuşit să vândă deja 447.250 de maşini, cu 3.6% mai puţine decât în acceaşi perioadă din 2018.

Vezi neapărat: PARIS 2018: Audi e-tron ne-a impresionat cu noile sale „oglinzi” – Reportaj Video AutoBlog.MD

https://www.youtube.com/watch?v=5lloWmgHj6Y

Audi a mai dezvăluit și planuri de viitor în privinţa lui e-tron: livrările pentru cumpărătorii din America de Nord vor începe deja din luna mai, în timp ce în a doua jumătate a anului va apărea la dealerii chinezi. Trebuie remarcat faptul că prețul unui Audi e-tron în Germania începe de la 79.900 de euro, iar în SUA de la 74.800 de dolari. Maşinile pentru piața europeană sunt produse în Bruxelles.

În ceea ce privește Republica Moldova, o dată specifică de apariție a modelului e-tron în țara noastră nu este definită încă, precum și prețurile.

Amintim că în acest an va fi lansată şi versiunea Sportback a modelului e-tron, dar şi un alt electromobil pentru piaţa din China, Audi Q2 L e-tron, deja peste câteva zile!

Vezi şi: Lansările Audi în 2019: Şapte modele noi, trei facelift-uri şi trei versiuni PHEV ale unor maşini existente

Vezi şi: (video) VW Group va lansa în acest an peste 90 de maşini. Audi Q3 Sportback şi Porsche Cayenne Coupe printre premiere

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/