(video) Premieră: Noul Porsche Macan T – mai mult decât un simplu model de bază

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Macan T a fost adăugat la gama de modele Porsche de succes. Aceasta este prima mașină sport cu patru uși care va purta denumirea specială, care a fost anterior rezervată modelelor 911 și 718.

Litera T a reprezentat o formă unică de conducere dinamică la Porsche încă din anii 1960. Aceasta reprezintă “Touring” și identifică modele care oferă o experiență de conducere deosebit de autentică datorită reglajului precis, echipamentelor exclusive și motoarelor eficiente.

Fidel spiritului Porsche 911 T din 1968, noul Macan T dispune de o configurație incredibil de dinamică și de un motor turbo ușor, de 2.0 litri, combinat cu un design atletic și o gamă de echipamente standard, ideale pentru un stil de condus sportiv. Noul Macan T va ocupa poziţia între Macan și Macan S.

Caracteristici cheie:

  • Modelul dispune de motorul de bază al lui Macan, un benzinar turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care combină agilitatea mare, greutatea redusă și un design compact pentru a crea un pachet care oferă un echilibru ideal între greutate și performanță. Comparativ cu motorul V6 biturbo de 2.9 litri de pe Macan S şi GTS, propulsorul de pe Macan T cântărește cu 58.8 kg mai puțin pe puntea din față. Acest lucru oferă vehiculului o performanță excelentă de pornire și o capacitate optimă de virare.
  • Produce motorul 265 CP și un cuplu de 400 Nm. Este combinat cu o transmisie cu șapte trepte cu dublu ambreiaj (PDK) cu comutare rapidă și cu sistemul de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM).
  • Standard este dotat cu pachetul Sport Chrono, inclusiv cu un comutator de moduri și butonul Sport Response pe volan. Astfel, noul Macan T accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.2 secunde și atinge o viteză maximă de 232 km/h.
  • Macan T este singurul model Porsche cu suspensie din oțel cu Porsche Active Suspension Management (PASM) ca dotare standard, garda la sol fiind în acest caz coborâtă cu 15 mm. Barele anti ruliu de pe puntea față sunt mai rigide, iar reglajul șasiului a fost optimizat pentru a crea suspensia perfectă pentru vehicul și grupul motopropulsor, rezultând un comportament foarte receptiv al direcției și o manevrabilitate agilă.
  • Sistemul Porsche Traction Management (PTM) a fost, de asemenea, adaptat la cerințele de conducere ale lui Macan T și a fost special conceput cu un accent pe roţile din spate.
  • Opţională şi nouă pentru modelul cu patru cilindri este suspensia pneumatică adaptivă cu PASM, care micşorează garda la sol cu încă 10 mm. Opţional este şi Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus): sistemul a fost adaptat la caracteristicile dinamice ale modelului T și accentuează și mai mult dinamica de condus.
  • Elementele de design vopsite în Agate Grey Metallic pe partea din față, flancuri și partea din spate diferențiază vehiculul de alte modele din serie.
    • Culoarea de contrast exclusivă poate fi văzută pe ornamentele frontale vopsite, oglinzile exterioare, lamele laterale, spoilerul acoperișului și logourile din spate.
    • Țevile de eșapament sport și ornamentele laterale ale geamurilor în negru lucios sunt incluse standard, iar lamele laterale dispun de logoul Macan T în negru.
    • Jantele de pe Macan S de 20 de inci, exclusiv finisate în dark titanium, vin standard.
    • Clienții mai pot alege dintr-o gamă de 13 culori simple, metalice și speciale pentru exterior.
  • Interiorul lui Macan T are propria ambianță distinctă.
    • Scaunele sport încălzite standard, reglabile electric în opt direcţii, dispun de tapițerie exclusivă bazată pe pachetul din piele neagră. Inserţiile centrale ale scaunelor din față și ale scaunelor de pe al doilea rând sunt din material Sport-Tex Stripe, iar tetierele din față au fiecare o creastă Porsche în relief.
    • Culoarea contrastantă de la exterior continuă în interior sub formă de cusături decorative argintii pe scaune, tetiere și volan.
    • Echiparea standard include, de asemenea, un volan sport multifuncțional GT încălzit și cronometrul Sport Chrono în partea superioară a tabloului de bord.
    • Elementele de protecţie din pragurile uşilor vin standard în aluminiu negru și au un logo Macan T.
    • Dotările opționale includ volanul sport GT multifuncțional acoperit cu Race-Tex şi cu ornamente din carbon, precum şi un sistem de ionizare a aerului.
    • Macan T beneficiază, de asemenea, de toate elementele noi introduse în vara anului 2021, cum ar fi noua consolă centrală cu aspectul său sofisticat din sticlă și suprafața sensibilă la atingere, precum și sistemul Porsche Communication Management (PCM) complet conectat la rețea, cu un ecran tactil de 10.9 inci și navigație online standard.

Noul Macan T poate fi deja comandat. În Republica Moldova costă minimum 64.900 euro.

Cmentariile sunt închise