(video) Premieră: Porsche Macan mai suferă o actualizare! GTS înlocuiește modelul Turbo

Porsche lansează un set de actualizări pentru modelul Macan facelift. Acestea se rezumă la performanţe sporite, un design exterior retuşat uşor și un nou concept de operare la interior.

https://www.youtube.com/watch?v=dzRxvJAKZh8

Caracteristici cheie:

  • Toate cele trei versiuni disponibile au o putere mult mai mare decât predecesorii lor. Însă despre Macan Turbo nu se anunţă nimic, semn că a fost eliminat (poate deocamdată) din ofertă (din cauza cererii reduse!?)
  • Porsche spune că acum Macan GTS este modelul de top al familiei. Motorul său V6 biturbo de 2.9 litri oferă acum 440 CP/550 Nm (+60 CP, exact cât avusese Macan Turbo facelift). Cu o capacitate de reacție și livrare de putere tipică mașinilor Porsche GTS, poate face acum 0-100 km/h în doar 4.3 secunde (cu pachet Sport Chrono), în drum spre o viteză maximă de 272 km/h.
  • Modelul Macan S este acum echipat de asemenea cu un V6 biturbo de 2.9 litri, care produce cu 26 CP mai multă putere decât înainte (380 CP/520 Nm, cât avea anterior GTS). Modelul poate face 0-100 km/h în 4.6 secunde, iar viteza maximă poate urca până la 259 km/h.
  • Un nou motor turbo cu patru cilindri (265 CP) servește drept punct de intrare în lumea Macan. Cel mai accesibil crossover poate face 0-100 km/h în 6.2 secunde și rula cu maxim 232 km/h.
  • Toate motoarele sunt cuplate la transmisia PDK cu șapte trepte şi dublu ambreiaj, prin care puterea este trimisă spre toate roţile cu ajutorul sistemului de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM).
  • Încă o modificare anunţată este o suspensie cu o cursă mai lungă, echilibrând confortul maxim și performanțele dinamice.
  • Totodată, şasiul a fost optimizat: Macan răspunde acum cu o mai mare sensibilitate și mai direct la situația de conducere și la condițiile de drum, oferind șoferului un feedback mai bun prin intermediul volanului. În acest scop, elemente precum caracteristicile amortizoarelor sistemului Porsche Active Suspension Management (PASM) au fost readaptate special pentru acest model. Ele reglează în mod activ și continuu forța de amortizare pentru fiecare roată în mod individual. PASM este disponibil ca opțiune pentru Macan-ul de bază și este o dotare standard pentru modelele S și GTS.
  • Macan GTS se diferențiază acum de celelalte modele chiar mai mult decât înainte. De exemplu, are standard o suspensie sport pneumatică, care i-a micşorat garda la sol cu 10 mm. Componentele pe puntea din faţă sunt cu 10% mai rigide, iar cele de pe puntea din spate cu 15%, în comparaţie cu ale predecesorului.
  • Pachetul opțional GTS Sport (maşina verde din galeria foto) crește și mai mult potențialul dinamic al mașinii, cu nişte jante GT design de 21 inci în anvelope de performanţă, Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) și pachetul Sport Chrono.
  • Din punct de vedere al designului, Porsche spune că a reproiectat faţa maşinii (în zona “nasului”) cu o incrustație în culoarea exterioară, care subliniază lățimea modelului, făcându-l să arate și mai impunător pe sosea.
  • Pe noul GTS, centrul secțiunii “nasului”, precum și alte elemente sunt finisate în negru. Partea din spate este acum rotunjită spre drum de un difuzor izbitor într-un design deosebit de tehnic. Aici și în partea din față are o nouă structură 3D, care este, de asemenea, disponibilă opțional pentru sideblades-urile laterale.
  • Farurile LED cu sistem Porsche Dynamic Light System (PDLS) și oglinzile retrovizoare Sport Design sunt acum caracteristici standard pentru toate modelele!
  • Un total de 14 culori sunt disponibile pentru noul Macan, inclusiv noile nuanţe Papaya Metallic și Gentian Blue Metallic, precum și Python Green pentru Macan GTS cu pachetul GTS Sport.
  • Roţi cu jante mai mari sunt, de asemenea, valabile standard: măsoară cel puțin 19 inci pentru Macan, 20 inci pentru Macan S și 21 inci pentru Macan GTS. Un total de șapte noi modele de jante au fost, de asemenea, adăugate la gamă.
  • Noul Porsche Macan oferă un interior substanțial modernizat, cu o consolă centrală modernă și elegant proiectată. Noul său concept de operare, care folosește acum suprafețe tactile în loc de butoane tactile, aduce o structură clară în cockpit.
  • Un nou levier mai scurt al cutiei de viteze se află în centrul modulului de control clar organizat. Iar cronometrul analogic din partea de sus a tabloului de bord face acum parte din echipamentul standard!
  • O serie de pachete de tapițerie din piele și cusături contrastante în Gentian Blue, Papaya sau Crayon sunt disponibile opțional pentru a adăuga noi accente de culoare interiorului.
  • Noul Macan continuă să ofere şi multe funcții / servicii online standard. Acestea pot fi controlate prin intermediul afișajului tactil full HD de 10.9 inci al Porsche Communication Management sau prin comenzi vocale.
  • Încă o noutate: Macan adoptă noile volane multifuncționale și GT Sport de la modelul 911!
  • Pe lângă beneficiile dinamice și evidențierile negre la exterior, pachetul GTS Sport disponibil doar pentru modelul de top conține, de asemenea, echipamente specifice și exclusive pentru interior, printre care: scaune sport reglabile în 18 poziţii, Carbon interior package, tapițerie Race-Tex cu elemente din piele extinsă, diverse articole cu cusături contrastante și litere GTS în Python Green.

Modelul Macan, care a înregistrat peste 600.000 de livrări în întreaga lume de la lansarea sa pe piață în 2014, are un rol special în gama companiei germane: aproximativ 80% din toți clienţii sunt noi.

În plus, proporția femeilor care cumpără un Macan a crescut constant în ultimii ani și este cea mai mare din toate liniile de produse Porsche. În China, cea mai mare piață pentru Macan, puțin sub 60% din cumpărători sunt femei.

Noile modele actualizate Macan sunt disponibile pentru comandă acum și vor fi livrate în Europa de la începutul lunii octombrie 2021. În Republica Moldova preţurile de start sunt de: 58.900 de euro pentru cel mai simplu Macan, 70.300 de euro pentru Macan S şi 89.000 de euro pentru Macan GTS.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/