Dubai – primul oraş din afara SUA care va opera mii de taximetre Cruise Origin începând cu 2023

Autorităţile din Dubai anunţă că în emirat vor fi operaţionale taximetre fără pilot din 2023! Compania americană Cruise a fost selectată drept furnizor exclusiv de astfel de vehicule. Contractul semnat prevede achiziționarea a 4.000 de vehicule autonome Origin până în 2030!

Peste doar doi ani, primele “drone” pe roţi se vor alătura celor 11.000 de taximetre obişnuite din flota din Dubai. Pentru aceasta compania Cruise a General Motors va deschide o sucursală în emirat, una care va fi responsabilă pentru funcționarea și întreținerea vehiculelor.

Până în 2029 Cruise a primit și drepturile la activitate exclusivă în industria taximetrelor fără șoferi şi servicii de ride-hailing. De cealaltă parte, autoritățile locale se așteaptă ca până în 2030, aproximativ un sfert din toate călătoriile cu taxiul să fie efectuate prin intermediul celor fără şofer.

Amintim că noul Cruise Origin a fost prezentat în ianuarie 2020. Nu are volan sau pedale și, conform clasificării internaționale SAE, poate fi atribuit nivelului de autonomie 4-5. Asta înseamnă că tehnologiile complexe de la bord pot conduce vehiculul electric independent în aproape toate situaţiile, întotdeauna fără asistenţă umană, cu excepţia celor mai extreme situaţii cum ar fi calamități naturale.

În condițiile producției în serie şi în masă, un astfel de monovolum cu şase locuri poate costa aproximativ 50.000 de dolari. Asamblarea modelului Origin va avea loc deocamdată la o fabrică din Detroit.

Dubai a devenit primul oraș din lume din afara SUA care a încheiat un contract cu producătorul american pentru furnizarea de taximetre autonome. Se așteaptă ca utilizarea acestor vehicule să sporească semnificativ nivelurile de siguranță rutieră, deoarece peste 90% din accidente se datorează erorilor umane. Vehiculele complet electrice sunt ecologice și sunt capabile să deservească o gamă largă de clienți din diferite segmente ale comunității, inclusiv persoane în vârstă și/sau cu nevoi speciale. 

Acest acord va sprijini şi viziunea Dubai 2030 pentru tehnologia de conducere automată, ca parte a căreia se va încerca reducerea costurilor de transport cu circa 205 milioane de euro pe an și economisirea altor aproximativ 350 de milioane de euro pe an prin reducerea poluării mediului cu 12%, precum și generarea de venituri economice anuale de peste patru miliarde de euro prin creșterea eficienței sectorului transporturilor din Dubai.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/