Cunoscutul blogger şi prezentator TV Erik Kituashvili a devenit figurant într-un dosar nou

0

Cunoscutul blogger şi prezentator TV Erik Kituashvili a devenit figurant într-un dosar nou. Cel puţin asta reiese dintr-un comunicat publicat de principalul Departament de Investigaţii al Comitetului de Investigaţii al Federaţiei Ruse.

FOTO: motor.kz
FOTO: motor.kz

Fondatorul portalului Smotra.RU, cunoscut ca Erik Davidich (Davidovich), este acuzat de comiterea unei infracţiuni în conformitate cu partea a V-a, articolul 128 al Codului Penal (calomnie, legată de învinuirea altor persoane că au comis infracţiuni grave sau deosebit de grave).

Potrivit anchetei, la 22 februarie 2016 când Erik Kituashvili se afla într-o sală de judecată din Moscova, acesta a declarat în faţa presei că „unele persoane din conducerea Ministerului Afacerilor Interne au dat mită pentru a ajunge în posturile pe care le ocupă acum”.

FOTO: sntat.ru
FOTO: sntat.ru

Astfel, după cum scrie Departamentul de Investigaţii, „Kituashvili a răspândit informaţii false, care defăimează onoarei și demnitatea, precum și subminează reputația Poliției Metropolitane”.

Amintim că în luna februarie a acestui an, Kituashvili a fost reţinut fiind învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari. Însă bloggerul a menţionat atunci că este jertfa unui atac care s-a început odată ce a fost publicat un documentar despre corupţia din poliţia rusă.

Vezi şi: (video) Fondatorul Smotra.RU, Erik Davidovich, arestat la Moscova. Iată ce spune el şi avocatul său

În acelaşi timp, gazeta.kg scrie că bloggerul va sta după gratii până la începutul lunii august. Declaraţia a fost făcută de avocatul său.

Vina acestuia încă nu a fost demonstrată de procurori, însă s-ar face tot posibilul, înaintând noi învinuiri, pentru ca acesta să nu iasă din închisoare.

Film investigaţie:

0 comentarii
  1. Erik spune

    eu am o singura intrabare….CE PLM cauta stirea asta pe autoblog? niste imbecili, si voi si ciorici!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata