(video) Porsche Taycan Turbo S – noua maşină de siguranţă pentru Formula E

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După trei maşini ale BMW Group, noul sezon de Formula E, deja al optulea la număr, va vedea folosirea unui Safety Car marca Porsche. Evident că trebuie să fie vorba despre un electromobil şi pentru a îndeplini cu succes acest rol nu s-a găsit nimic mai potrivit decât noul Taycan Turbo S în format sedan.

Vehiculul își va sărbători debutul pe pistă la runda de deschidere a sezonului de Formula E, pe 28/29 ianuarie, în Diriyah, Arabia Saudită.

Conceput pentru a fi mai mult decât o mașină de siguranță Formula E, vopseaua uimitoare aplicată pe acest Porsche Taycan Turbo S redă culorile tuturor celor 11 echipe care concurează în campionat, precum și culorile FIA ​​și Formula E. Simbolizează un angajament al tuturor celor implicați în Formula E și calea comună către viitorul curselor cu motoare complet electrice. 

În același timp, oferă o expresie vizuală a valorilor sociale precum diversitatea și comunitatea, iar numărul 22 recunoaște performanța celor 22 de piloți care concurează în acest sezon.

Datorită manevrabilității și siguranței sale, precum și puterii sale de până la 761 CP, Taycan Turbo S de înaltă performanță este alegerea ideală în rolul critic al unei mașini de siguranță în singurul Campionat Mondial de sport cu maşini complet electrice, desfășurat în inima unor oraşe emblematice precum Londra, Mexico City, New York City, Berlin, Monaco și Seul. 

Cu Launch Control, modelul emblematic al gamei Taycan accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.8 secunde și atinge o viteză maximă de 260 km/h.

Transformarea sa într-o mașină de siguranță a necesitat instalarea unei cuști de protecţie și a unor scaune-scoică de curse cu centuri de siguranță în șase puncte, precum și unui sistem electric dedicat pentru girofar și sistemul Marelli Logger. Alte lumini intermitente au fost integrate în barele de protecție.

Noul loc de muncă al lui Bruno Correia (Portugalia), pilot de lungă durată al mașinii de siguranță FIA Formula E, a fost, de asemenea, echipat cu un extinctor și un sistem de comunicații de înaltă tehnologie. Ca urmare, vehiculul de siguranță îndeplinește toate cerințele pentru service într-o serie extrem de competitivă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise