Deja în vigoare! Alertă meteo de instabilitate atmosferică, valabilă pentru toată țara

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Atenție! În legătură cu avertizarea meteorologică de instabilitate atmosferică. Aversele puternice prognozate, izolat ar putea duce la formarea scurgerilor intensive pe pante, cu risc de inundații locale!


Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis expres un Cod Galben de instabilitate atmosferică. Este valabil pentru întreg teritoriul țării și va fi activ astăzi în perioada orelor 14:00-23:00, dacă nu se va prelungi.

Fenomenele care se vor înregistra:

  • Descărcări electrice cu ploi de scurtă durată!
  • Izolat averse puternice (15-25 l/m2) cu grindină!
  • Vijelie în rafale de până la 15-20 m/s!
Alertă meteo de instabilitate atmosferică, valabilă pentru toată țara
FOTO: adapt.clima.md/RAILEAN VIOREL 

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice prognozate, prezentul mesaj și harta vor fi actualizate.

Ce înseamnă o alertă Cod Galben? Este atunci când condițiile vremii sunt potențial periculoase. Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite și niveluri în râuri etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Vă rugăm să fiți precauți și să urmăriți actualizările oficiale ale Serviciului Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova.

Vezi și: (video) Au început vânzările SUV-ului care se poate menţine la suprafaţa apei şi pluti

Cmentariile sunt închise