(video) Au început vânzările SUV-ului care se poate menţine la suprafaţa apei şi pluti

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BYD, cel mai mare producător mondial de vehicule hibride şi electrice, a lansat în vânzare modelul Yangwang U8 Premium Edition la preț de 1.098.000 yuani, echivalentul a 142.600 de euro. Livrările către clienţi vor demara din octombrie.

Amintim că acest vehicul este dotat cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, care poate asigura o autonomie electrică de până la 1.000 km. De asemenea, Yangwang U8 este alimentat de două tehnologii inovatoare: platforma e⁴ cu patru motoare electrice și sistemul inteligent de control hidraulic al caroseriei DiSus-P. Bateria este una proprietară de tip Blade, fiind o parte integrantă a şasiului datorită tehnologiei Cell-to-Chassis (CTC).

Ediția U8 Premium se mândrește cu o serie de caracteristici unice, cum ar fi posibilitatea de întoarcere pe loc pe orice suprafaţă de teren, stabilizare prin reglarea presiunii în anvelope și capacitate de plutire. În condiții extreme, cum ar fi inundații sau obstacole de apă în afara drumului, U8 Premium Edition poate rămâne pe linia de plutire până la 30 de minute, menținând stabilitatea și controlul pentru o evaziune rapidă.

U8 Premium Edition pune la dispoziţie 1.200 de cai putere, suficienţi pentru o acceleraţie 0-100 km/h în doar 3.6 secunde. Vectorizarea precisă a cuplului pe fiecare roată asigură stabilitate chiar și în timpul unei pene de cauciuc, împingând limitele siguranței active auto.

Sistemul inteligent de control al caroseriei BYD DiSus este o altă descoperire proprie, sporind agilitatea și compatibilitatea vehiculului în diferite scenarii de conducere. Reduce riscul de răsturnare, minimizează mişcarea ocupanților în timpul virajelor de mare viteză, accelerării sau frânării și protejează vehiculul de daune în condiții de drum dificile.

SUV-ul acceptă încărcare rapidă DC la rate de până la 110 kW, permițând o încărcare de la 30 la 80% în doar 18 minute. Poate oferi şi până la 6 kW de energie într-o reţea, respectiv poate alimenta dispozitive electronice și echipamente de mare putere timp de până la 25 de ore. 

Ediția Premium mai integrează 38 de componente de înaltă precizie și procesorul inteligent NVIDIA DRIVE Orin cu o capacitate de calcul de până la 508 TOPS. În interior, cockpit-ul simetric cu două straturi cuprinde un ecran central curbat OLED de 12.8 inchi şi două de 23.6 inchi pentru șofer și pasager. Scaunele sunt tapiţate cu piele Nappa autentică, iar pentru decor se foloseşte lemn natural Sapele din Africa. Mai există trei încărcătoare wireless de 50 kW fiecare şi un sistem Dynaudio Evidence Series cu 22 de difuzoare.

Sub-brandul BYD a fost dezvăluit la începutul anului curent. Peste 60 de magazine de vânzare directă sunt în construcție, iar planurile prevăd deschiderea a peste 90 în peste 40 de orașe până la sfârșitul anului.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise