Dacia anunță un milion de mașini produse cu motorizare ECO-G

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dacia a atins pragul de 1.000.000 de vehicule cu motorizare mixtă benzină și GPL produse începând din anul 2012. Mașina milionară este un Duster de ultimă generație.

Dacia este în prezent liderul necontestat al pieței GPL la nivel european. Este singurul constructor care propune, sub emblema ECO-G, motorizări cu carburație mixtă pe ansamblul gamei sale de modele termice.

Această soluție inovatoare este dezvoltată de ingineria din România pentru a maximiza eficiența vehiculului și a reduce impactul asupra mediului, fiind complet integrată în uzină. Toate specificitățile versiunilor ECO-G sunt prevăzute în dezvoltarea vehiculelor încă din faza inițială de proiectare a modelelor.

În modul de funcționare pe GPL, vehiculele gamei Dacia emit, în medie, cu 10% mai puțin CO2 decât cele echipate cu motorizări pe benzină echivalente.

La nivelul anului 2024, motorizările ECO-G reprezintă 35% din vânzările mărcii Dacia pe piața din România. Logan este modelul cu cea mai mare pondere a comenzilor pentru motorizarea cu carburație mixtă (55%), urmat de Sandero & Sandero Stepway (48%) și Jogger (44%).

Pe plan internațional, principalele piețe pentru gama Dacia ECO-G sunt Italia, Franța, Germania, Spania și Polonia.

Câteva cifre interesante pe final. Dacă fiecare din cele un milion de mașini a parcurs câte 100.000 de km în regim GPL, atunci de la fiecare un milion de tone de CO2 nu au ajuns în atmosferă. Un milion de tone de CO2 este cantitatea ce poate fi absorbită într-un an de o pădure cu o suprafață echivalentă cu cea a orașului București.

Vezi și: (video) Test Drive: Dacia Logan 1.0 ECO-G 100 – cum merge pe benzină + gaz?

Cmentariile sunt închise