KIA şi Hyundai vor merge pe Lună

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

KIA și Hyundai Motor, care au fost pionieri în explorarea posibilităților fără limite de extindere a mobilității prin tehnologii inovatoare precum tehnologia robotică și „Advanced Air Mobility” (AAM), își extind acum viziunea dincolo de granițele pământului, în spațiu.

KIA și Hyundai au anunțat pe 27 iulie că au semnat acorduri comune de cercetare cu șase institute de cercetare coreene și au format un organism consultativ pentru a dezvolta soluții de mobilitate pentru a explora suprafața Lunii. Anunțul vine în urma lansării cu succes de către Coreea de Sud în iunie a unei rachete de producție internă.

„Am făcut primul pas către transformarea viziunii noastre privind robotica și conceptul de „Metamobilitate în realitate”. Vom extinde sfera experienței de mișcare a oamenilor dincolo de mijloacele tradiționale de transport și dincolo de granițele Pământului pentru a contribui în continuare la progresul omenirii și la crearea unui viitor mai bun.”

Yong Wha Kim, Executive Vice President, and Head of R&D Planning & Coordination Center al Hyundai Motor și KIA
La ceremonia de semnare desfășurată în Coreea de Sud au participat Chung Kook Park, President and Head of R&D Division al Hyundai Motor și KIA, precum și oficiali de top din cele șase institute de cercetare: Institutul de Cercetare a Energiei Atomice din Coreea de Sud (KAERI); Institutul de Cercetare Aerospațială din Coreea de Sud (KARI); Institutul coreean de Astronomie și Științe Spațiale (KASI); Institutul de Tehnologie Auto din Coreea de Sud (KATECH); Institutul Coreean de Inginerie Civilă și Tehnologia Construcțiilor (KICT); și Institutul de Cercetare în Electronică și Telecomunicații (ETRI).

În urma colaborării care se așteaptă să înceapă încă din august, organismul consultativ va defini conceptul de mobilitate al explorării lunare și tehnologiile de bază majore în timp ce elaborează și revizuiește strategii specifice și măsuri de implementare pentru operarea pe Lună. KIA și Hyundai Motor vor sprijini organismul consultativ cu tehnologiile lor de mobilitate inteligentă.

În cadrul acordului multilateral de cercetare, participanții din sectorul privat și guvernamental își vor integra cunoștințele și capacitățile pentru a contribui la promovarea în mod semnificativ a tehnologiilor existente și pentru a crea noi soluții pentru mobilitatea de explorare a Lunii. Expertiza va fi pusă în aplicare în numeroase domenii, inclusiv echipamente de explorare, software pentru activitățile de mobilitate și funcționalitatea de comunicare la distanță.

Fără aer, temperaturi extreme și nenumărate cratere și straturi de praf lunar compuse din particule ascuțite și abrazive, suprafața lunii este un mediu foarte dur. Deși prezintă provocări semnificative pentru dezvoltarea mobilității de explorare a suprafeței, oferă, de asemenea, terenul de probă suprem și va oferi lecții neprețuite pentru KIA și Hyundai pentru a accelera în continuare furnizarea de soluții inteligente și sustenabile de mobilitate pe pământ.

KIA și Hyundai au format un organism consultativ intern cu personal cheie pentru dezvoltarea și funcționarea mobilității pe suprafața lunară. Resursele vor fi aduse de la Hyundai și laboratorul de robotică KIA responsabil cu dezvoltarea roboților. Companiile vor colabora, de asemenea, la proiectarea și interpretarea programelor software și hardware, tehnologia de răspuns la mediul spațial și echipamente speciale pentru desfășurarea misiunilor de explorare lunară.

Acordul multilateral de dezvoltare a mobilității pentru explorarea suprafeței Lunii reprezintă un moment revoluționar în istoria producătorilor auto, care contribuie la extinderea viziunii privind mobilitatea viitoare, inclusiv robotică și AAM, în zone dincolo de granițele Pământului. De asemenea, cele două mărci planifică să asigure tehnologii proprietare pentru viitoarele companii de mobilitate în procesul de dezvoltare a noii tehnologii robotice de mobilitate pentru explorarea pe suprafața Lunii.

În ianuarie, la expoziția CES 2022, Hyundai Motor și-a anunțat viziunea robotică numită „Metamobilty” pentru a ajuta la depășirea limitărilor privind mișcarea, prezentând un videoclip cu robotul Boston Dynamics „SPOT”, explorând spațiul cosmic.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/