Dacia va opri producţia de maşini în România pentru câteva zile. Motivul este o problemă globală

Compania Dacia a anunțat că va opri producția la ambele uzine de la Mioveni în luna aprilie. Angajații vor fi trimiși acasă şapte zile, după celelalte cinci din februarie, din cauza lipsa semiconductorilor la nivel global.

Criza a afectat și uzina Ford Craiova, când activitatea a fost oprită timp de opt zile în perioada 26 februarie-10 martie. Estimările sunt de scădere a producției mondiale cu cel puțin un milion de mașini.

Astfel, Dacia va opri activitatea de la Uzina Vehicule în zilele de 1, 2, 16, 26, 27, 28, 29 aprilie, iar La Uzina Mecanica și Șasiuri, parțial, în 1, 2, 16, 28 si 29 aprilie.

Compania transmite că lipsa de componente electronice care afectează toată industria auto nu ocolește Grupul Renault și că depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției. Conform estimărilor, vârful acestui deficit de componente electronice ar putea fi în al doilea trimestru.

“Încă de la debutul acestei crize, lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri pentru a limita cât mai mult posibil impactul. Am organizat o celulă de criză condusă de către direcțiile de Supply Chain și Achiziții, cu întâlniri zilnice, astfel încât să implementăm toate acțiunile adecvate. Această criză poate antrena închiderea temporară, în anumite zile, a activității din uzinele Grupului”, spun oficialii companiei.

Cea mai recentă estimare a grupului Renault, la nivel global, luând în calcul o recuperare a producției în al doilea semestru, evaluează un risc de aproximativ 100.000 de vehicule pentru anul în curs.

Vezi şi:

https://autoblog.md/in-japonia-a-izbucnit-un-alt-incendiu-la-o-fabrica-care-produce-microcipuri-pentru-industria-auto/

Cmentariile sunt închise