Preţul motorinei a coborât la 26 de lei. Benzina 95 va costa în weekend puţin mai mult

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noile tarife plafon la carburanţi, valabile pentru următoarele trei zile, arată o majorare a preţului maximal pentru benzina 95 după ce astăzi a rămas ca şi cel de ieri. Era de așteptat după acest impas şi, deşi e nesemnificativă, sperăm că nu este un semnal al unor noi scumpiri în lanţ.

De cealaltă parte, preţul motorinei standard continuă să coboare, însă de această dată reducerea nu mai este cu peste 20 de bani, ci doar cu 10 bani.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise