De ce noul BMW X2 şi-a schimbat forma generală? Zvonul care circulă în presă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urmă cu câteva zile, BMW a arătat lumii a doua generație a crossoverului X2, care a devenit considerabil mai mare decât predecesorul său. Numai lungimea a crescut cu 194 mm. În același timp, a primit o siluetă coupe și din profil a devenit similar cu actualul X4. Și acum au apărut informații că o astfel de schimbare este concepută pentru a exclude X4 din gamă!

Amintim în context dimensiunile noului X2: 4.554 x 1.845 x 1.590 x 2.692 mm. Actualul X4 are 4.751 x 1.918 x 1.621 x 2.864 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament.

Atât în ​​America, cât și în Europa, BMW X4 înregistrează vânzări mult mai slabe decât X3: raportul este de aproximativ unu la cinci. Anul trecut, 401.000 de unităţi BMW X3/X4 au fost vândute în întreaga lume, dar cota lui X4 a fost de mai puțin de 20%.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că bavarezii ar intenţiona să nu mai facă o nouă generaţie. Apropo, există o altă confirmare indirectă a acestui lucru: testele noului BMW X3 se desfăşoară deja de câteva luni de zile, dar niciun prototip al noului X4 încă nu a fost văzut niciodată pe drumuri.

Există însă şi un alt zvon. Un potenţial BMW iX4 se află în dezvoltare şi ar putea fi prezentat în 2026. Respectiv, noua generaţie a crossoverului ar putea fi doar electrică.

Astfel, pentru cei care nu sunt încă pregătiți să treacă la maşinile cu baterii, mai tânărul BMW X2 cu motoare pe benzină și diesel rămâne la dispoziţie drept alternativă, chiar dacă este construit pe o platformă cu tracțiune față de bază. Actualul X4 are drept bază tracţiune spate.

Cmentariile sunt închise