(video) Premieră mondială: Noile BMW X2, iX2 şi X2 M35i xDrive

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW X2 este automobilul care a introdus pentru prima dată conceptul Sport Activity Coupé (SAC) în segmentul compact premium. Acum urcă pe scenă a doua generaţie cu un design și mai extrovertit, mai sportivă şi cu tehnologii de avangardă. Dimensiuni semnificativ mai mari şi silueta acum mai pronunţată decât oricând de coupe arată clar în designul său exterior saltul de dezvoltare făcut.

Design exterior:

 • Noul X2 are un design distinctiv, expresiv din punct de vedere vizual, care arată o diferenţiere clară faţă de modelul Sports Activity Vehicle (SAV) al mărcii, BMW X1. Prin urmare, poate fi identificat instantaneu ca un Sports Activity Coupé (SAC) autentic.
  • A crescut cu 194 mm în lungime (până la 4.554 mm), cu 21 mm în lăţime (până la 1.845 mm) şi cu 64 mm în înălţime (până la 1.590 mm).
  • Partea frontală verticală, specifică modelului, are o imagine puternică. Elementele sale definitorii sunt farurile LED atractive şi grila BMW aproape hexagonală, care – în premieră pentru segmentul compact premium – poate fi comandată opţional cu iluminarea de contur BMW Iconic Glow.
  • De asemenea, pe lista de opţiuni se află şi farurile LED adaptive cu faza lungă Matrix şi cu efect anti orbire.
  • În spate, pasajele evazate proeminent ale roţilor şi umerii musculoşi ies în prim-plan. Contururile orizontale ale designului stopurilor accentuează şi mai mult nota sportivă, la fel ca spoilerul în stil Gurney, un difuzor atrăgător sau cele două perechi de terminaţii de eşapament integrate.
  • Un pachet M Sport este disponibil pentru toate celelalte variante de model, inclusiv pentru noul BMW iX2, şi, de asemenea, aduce detalii exterioare optimizate aerodinamic.
  • De asemenea, pe lista de opţiuni se află şi pachetul M Sport Pro, care adaugă ornamente exterioare M Shadowline lucioase, lumini M Shadowline, un spoiler spate M şi un sistem de frânare M Sport cu etriere vopsite în roşu, printre altele.
  • Clienţii vor putea alege între două culori uni şi 11 metalizate pentru exterior, inclusiv noua variantă Fire Red metalizat. De asemenea, sunt disponibile două nuanţe Frozen de la BMW Individual şi o gamă largă de finisaje speciale BMW Individual.

Design interior:

 • Interiorul noului BMW X2 are o ambianţă premium modernă, cu accente sportive. Ampatamentul a crescut cu 22 mm, până la 2.692 mm.
  • Panoul de instrumente subţire, care găzduieşte ecranul central curbat BMW, este acompaniat în habitaclu de o cotieră “plutitoare”, cu panou de control integrat.
  • În partea frontală a consolei centrale sunt două suporturi pentru pahare şi un spaţiu pentru smartphone cu iluminare indirectă şi încărcare wireless.
  • Scaunele nou dezvoltate sunt oferite atât în varianta perforată Veganza, cât şi cu piele Vernasca cu matlasare atractivă ca alternative la tapiţeria standard din pânză. Totodată, clienţii pot opta pentru scaune sport, reglare electrică a scaunelor cu funcţie de memorie, suport lombar şi funcţie de masaj.
  • Au fost aduse îmbunătăţiri suplimentare atât la nivelul confortului acustic, cât şi al protecţiei ocupanţilor. Acum, echiparea standard include un airbag de interacţiune (central) între scaunul conducătorului şi scaunul pasagerului din faţă.
  • Climatizarea automată în două zone, sistemul de navigaţie BMW Maps şi volanul Sport din piele sunt toate standard, la fel precum operarea automată a hayonului, patru porturi USB-C şi câte o priză 12V atât în consola centrală, cât şi în portbagaj.
  • Pachetele de echipamente nou structurate permit individualizarea orientată a maşinii. Printre opţiunile disponibile se numără un mirror package, încălzirea volanului şi sistemul audio Harman Kardon.
  • Un alt punct de atracţie al listei de opţiuni este trapa panoramică din sticlă, a cărei suprafaţă de sticlă cu protecție solară se extinde de la parbriz, într-o singură secţiune, până în partea din spate a plafonului.
  • În plus, ampatamentul său extins şi ecartamentele mai largi aduc beneficii de spaţiu atât pentru cele cinci locuri, cât şi pentru portbagaj. Noul X2 are o capacitate maximă de încărcare ce variază între 560 şi 1.470 de litri, în funcţie de varianta de model. BMW iX2 oferă între 525-1.400 de litri.
  • Opţional poate fi comandat şi un cârlig de tractare acţionat electric.

Patru motorizări valabile din start şi tehnologii de sub caroserie:

 • BMW iX2 xDrive30 va propune prin intermediul a două motoare electrice o putere maximă de 230 kW/313 CP (inclusiv cu boost temporar), dar şi un cuplu total de 494 Nm. O astfel de maşină va putea înregistra 0-100 km/h în 5.6 secunde, în timp ce viteză maximă îi este limitată la 180 km/h. Bateria cu capacitate netă de 64.8 kWh va putea asigura o autonomie de până la 450 km în ciclul WLTP.
  • Recuperarea adaptivă şi funcţia MAX RANGE contribuie, de asemenea, la valorile remarcabile ale autonomiei. Cea mai recentă versiune a software-ului Max Performance Charging optimizează eficienţa la încărcarea maşinii. În plus, modelul SAC electric este echipat pentru a utiliza funcţia Plug & Charge Multi Contract. Iar noul pachet Connected Home Charging pentru încărcare optimizată la domiciliu în funcţii de încărcare inteligentă sunt disponibile şi pentru BMW iX2.
 • BMW X2 M35i xDrive, cu designul şi caracteristicile de manevrabilitate distinctive M, este o propunere atrăgătoare pentru mai puţin de 50.000 de euro. Motorul său de 2.0 litri, cu patru cilindri, produce 300 CP în Europa sau 317 CP în SUA şi pe alte pieţe (400 Nm). Este suficient pentru 0-100 km/h în 5.4 secunde. Viteza maximă e limitată la 250 km/h.
  • Reglarea şasiului specifică M este combinată cu tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive pentru a oferi caracteristici de performanţă sublime. Suspensia M adaptivă, disponibilă standard, îmbunătăţeşte atât agilitatea, cât şi confortul pe distanţe lungi. Frânele M Compound se regăsesc pe lista de dotări opţionale.
 • Un propulsor pe benzină TwinPower Turbo, cu trei cilindri, din cea mai recentă generaţie modulară a familiei de motoare Efficient Dynamics alimentează noul BMW X2 sDrive20i. Combinat cu sistemul mild-hybrid de 48V, motorul de 1.5 litri oferă maximum 170 CP/280 Nm (0-100 km/h în 8.3 secunde şi o viteză maximă de 213 km/h).
 • Motorul diesel cu patru cilindri de la noul BMW X2 sDrive18d a trecut, de asemenea, printr-o actualizare extinsă. Produce 150 CP/360 Nm (0-100 km/h în 8.9 secunde şi o viteză maximă de 210 km/h).
 • Toate motoarele termice disponibile corespund standardului Euro 6e şi sunt cuplate standard la un Steptronic cu şapte trepte şi dublu ambreiaj.
 • Tehnologia sofisticată a şasiului produce un echilibru perfect armonios între agilitate, pe de o parte, şi confortul pe distanţe lungi, pe de altă parte. Acestea sunt asigurate de o construcţie a caroseriei care reduce greutatea şi, în acelaşi timp, creşte rigiditatea, un ampatament lung, ecartamente mai largi şi actualizări specifice ale suspensiei frontale cu un singur braţ transversal şi ale suspensiei multi-link pe puntea spate.
  • Sistemul de control al patinării roţilor ARB este disponibil standard, cu beneficii atât pentru tracţiune, cât şi pentru stabilitatea direcţională.
  • Alte caracteristici noi includ sistemul de frânare integrat şi amortizarea suplimentară, cu răspuns variabil în funcţie de cursă, la puntea faţă.
  • Suspensia M adaptivă, oferită ca opţiune, oferă amortizare variabilă controlată electronic, direcţie sport şi o gardă la sol redusă cu 15 mm.
  • Noul BMW iX2 xDrive30 este echipat standard cu jante de 17 inchi, din aliaj uşor, cu un design optimizat aerodinamic. Modelele BMW X2 sDrive20i şi BMW X2 sDrive18d ies de pe linia de asamblare cu jante de 18 inchi din aliaj uşor, în timp ce noul BMW X2 M35i xDrive dispune de jante M de 20 de inchi din aliaj uşor.
  • Alte jante din aliaj uşor, cu dimensiuni cuprinse între 18 şi 21 de inchi, sunt disponibile contra cost.

Sisteme de asistare a condusului de ultimă generaţie pentru confort şi siguranţă sporite:

 • Caracteristicile standard includ cea mai recentă versiune a sistemului de avertizare la coliziune frontală, cruise control cu funcţie de frânare, Speed Limit Info şi avertizare la părăsirea benzii cu revenire pe bandă. Asistentul de parcare, inclusiv camera de asistenţă pentru marşarier şi asistentul pentru marşarier, face parte, de asemenea, din lista de echipamente standard.
 • Gama de funcţii opţionale include asistentul de control al direcţiei şi benzii, cruise control activ cu funcţie Stop & Go, navigaţie activă, funcţia de avertizare la ieşire din cabină şi BMW Head-Up Display, precum şi Surround View, Remote 3D View, funcţii BMW Drive Recorder şi Remote Theft Recorder.
 • Funcţiile existente pot fi actualizate prin intermediul funcţiei de actualizare software de la distanţă, care face posibilă şi adăugarea de noi funcţii.
 • Cea mai recentă versiune a sistemului de afişare şi control/operare BMW iDrive cu tehnologie de acces rapid QuickSelect echipează noul BMW X2. Bazat pe sistemul de operare BMW 9, este combinat cu ecranul central curbat BMW (10.25+10.7 inchi) şi Asistentul Personal Inteligent BMW, ceea ce înseamnă că a fost atent adaptat pentru funcţionare folosind ecranul tactil şi limbajul natural. De asemenea, sistemul de operare BMW 9 deschide calea pentru o selecţie foarte personalizabilă de servicii digitale suplimentare.
  • Cu BMW ConnectedDrive Upgrades, clienţii se pot bucura de o perioadă de încercare gratuită de o lună a funcţiilor selectate, după care le pot adăuga pentru o anumită perioadă de timp.
  • Noua ofertă BMW Digital Premium poate fi obţinută pentru noul BMW X2 şi din BMW ConnectedDrive Store. BMW Digital Premium înseamnă că clienţii se pot bucura de utilizarea în maşină a tuturor aplicaţiilor disponibile în ţara lor, de ex. pentru streaming de muzică (Spotify), streaming video, ştiri sau jocuri, pe bază de abonament. Pachetul opţional acoperă, de asemenea, utilizarea datelor pentru toate serviciile digitale şi aplicaţiile disponibile din BMW ConnectedDrive Store, inclusiv streaming video şi de muzică.
  • Funcţia Augmented View este disponibilă ca supliment opţional pentru sistemul de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud.
  • În plus, un Personal eSIM conceput pentru tehnologia mobilă 5G, BMW Digital Key Plus, funcţionalitatea BMW ID şi integrarea standard a smartphone-ului folosind atât Apple CarPlay, cât şi Android Auto sunt disponibile şi ele.

Lansarea pe piaţă la nivel mondial va începe în martie 2024 cu modelul electric BMW iX2 xDrive30, modelul de performanţă BMW X2 M35i xDrive, o altă opţiune de motorizare pe benzină şi un model diesel. În vara anului 2024, o a doua variantă electrică şi un alt exemplar cu motor diesel vor fi adăugate în portofoliu.

Noile BMW X2 şi BMW iX2 vor fi produse în mod flexibil pe o singură linie de asamblare la uzina BMW Group din Regensburg. Bateriile de înaltă tensiune pentru varianta de model electric sunt fabricate tot la Regensburg. Noul BMW iX2 face ca BMW Group să accelereze suplimentar mobilitatea electrică.

Specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

situs slot gacor slot gacor situs judi slot online slot online https://www.asc.co.id/loker/ https://grahakarya.com/ https://surat.ekinerja.pa-tarutung.go.id/ slot sbobet88 toto togel situs slot gacor togel online https://toss.faktarbiyah.iainkediri.ac.id/beasiswa/