Decizia bruscă a autorităților germane de a înceta subvenționarea mașinilor electrice înainte de termen. Reacția Tesla

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ministerul German al Economiei și al Protecției Climei a anunțat că, începând cu 17 decembrie, noi cereri de subvenții la achiziționarea unui vehicul electric nu vor mai fi înregistrate. Această decizie a venit ca o surpriză neplăcută pentru cumpărătorii unor astfel de mașini.

Până acum, nu numai că cererea pentru subvenționare a fost acceptată doar la înmatricularea vehiculului electric, și nu la cumpărare, dar decizia de anulare a plăților a fost luată fără avertisment și înainte de termen. La urma urmei, inițial programul preferențial trebuia să fie valabil până la 31 decembrie 2023, inclusiv.

Astfel, mulți dintre cei care contau pe primirea eco bonusului nu au avut timp fizic să treacă prin toate procedurile necesare.

Programul german de stimulare a cererii de vehicule electrice prevedea plata a 4.500 de euro la achiziționarea unei astfel de mașini, iar producătorul auto primea de la stat 2.250 de euro, oferind în același timp cumpărătorului final o reducere de aceeași sumă. Beneficiile au fost adoptate încă din 2016, dar de atunci au fost reduse de mai multe ori.

De exemplu, de la 1 ianuarie 2023, mașinile hibride au fost excluse din program, iar din septembrie doar proprietarii privați puteau aplica pentru beneficii (anterior erau disponibile și persoanelor juridice). Acum programul a fost anulat înainte de termen, iar acest lucru va afecta cu siguranță vânzările de vehicule electrice din țară.

Tesla nu a fost de acord cu această stare a lucrurilor. Urmărind situația, a anunțat rapid că va compensa subvenția guvernului german din propriul său buzunar! Bonusul va fi acordat tuturor cumpărătorilor de vehicule electrice Model Y (fabricat în Germania) și Model 3 (livrat din China) care au reușit sau își vor primi achiziția nou-nouță înainte de 31 decembrie 2023.

Mai mult, Tesla va oferi o reducere integrală în valoare de 6.750 de euro, adică va ține cont de bonusul producătorului. După cum spune compania într-o declarație oficială, toate acestea sunt pentru a „sprijini în continuare tranziția către electrificarea durabilă”.

Cmentariile sunt închise