Şi VW se pregătește să-şi ia rămas bun de la motorul cu ardere internă! Iată care sunt planurile

Iată că şi germanii de la VW intenționează să elimine treptat vânzările de vehicule cu motoare cu ardere internă, după ce Audi a anunţat de curând că a setat o dată mai timpurie. Pe piața europeană se va întâmpla în prima jumătate a următorului deceniu.

Directorul de vânzări a VW, Klaus Zellmer, a dezvăluit un scurt plan de acţiuni în acest sens într-un interviu acordat publicaţiei germane Muenchner Merkur.

Volkswagen intenționează să nu mai vândă mașini care conţin în trenul lor de rulare motoare cu combustie, în Europa, între 2033 și 2035. Doar puțin mai târziu, același lucru se va întâmpla în Statele Unite ale Americii și China, două dintre cele mai mari pieţe ale sale.

Procesul va dura mult mai mult în America de Sud și Africa din cauza constrângerilor politice. Totodată, ţările de pe aceste continente încă nu şi-au setat nişte scopuri ţintă în vederea reducerilor de emisii, iar problema lipsei infrastructurii necesare maşinilor verzi este pe cât se poate de evidentă.

În perioada de timp rămasă până la schimbările radicale, compania va crește treptat ponderea vânzărilor de vehicule electrice. Până în 2030 acestea ar trebui să ocupe până la 70% din volumul total al produselor comercializate. Totodată, VW va înceta să dezvolte noi familii de motoare cu ardere internă, însă va continua să le modernizeze pe cele existente pentru a se conforma normelor și a evita penalizări.

În același timp, este planificat ca liniile de modele ale tuturor mărcilor care aparţin grupului Volkswagen să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050. După cum am menţionat anterior, prima dintre ele va fi Audi.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/