(galerie foto) Dacia Duster 4×4 a devenit un Papamobil oficial

Groupe Renault i-a donat Sanctității Sale Papa Francisc un Duster 4×4, special proiectat pentru a răspunde exigențelor Sale de mobilitate. Vehiculul i-a fost livrat acum câteva ore de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România și președinte director general Automobile Dacia SA, și de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia, cu ocazia unei vizite la reședința Papei de la Vatican.

Amintim că unul similar i-a fost pregătit pentru deplasări când a vizitat în premieră România la sfârşitul lunii mai.

Papamobilul a primit o culoare albă la exterior și o nuanţă bej la interior. Jantele îi sunt cele mai mari disponibile – 17 inci. Modelul, bazat pe Dacia Duster 4×4, are 4.34 metri lungime și 1.80 metri lățime.

Detalii despre nivelul de echipare şi motorizare nu se anunţă, însă sistemul de tracţiune integrală este disponibil doar cu noul motor pe benzină 1.3 TCe (150 CP) sau cel diesel Blue dCi de 1.5 litri (115 CP).

Test Drive: Dacia Duster Techroad 1.3 TCe cu 150 de cai putere

Vehiculul a fost transformat de către Departamentul Prototipuri și echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia. Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este foarte confortabilă.

Vehiculul integrează soluții specifice și accesorii concepute pentru utilizările care i se vor da de către Vatican: pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă față de cea a modelului standard pentru facilitarea accesului la bord și elemente de susținere atât la interior, cât și la exterior.

Oferind Papamobilul Vaticanului, Groupe Renault oferă experiența de constructor auto la nivelul exigențelor de mobilitate ale Papei Francisc.

“Prin această donație făcută Sanctității Sale, Groupe Renault își reînnoiește angajamentul puternic și continuu de a plasa Omul în centrul priorităților sale”, a declarat Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia.

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/