Anunţ oficial: Audi va încheia producția de mașini cu motoare cu ardere internă în 2033, cu o excepție

Producția ultimului model de motor cu ardere internă, complet nou dezvoltat de Audi, va începe în doar patru ani! Și începând din 2026, marca premium va lansa doar noi modele de maşini, pe piața globală, care sunt alimentate exclusiv cu energie electrică!

Astfel spus, ca parte a realinierii sale strategice, compania accelerează tranziția către e-mobilitate. Producătorul va renunța treptat la producția de motoare cu ardere internă până în 2033 şi își propune să realizeze emisii nete zero până cel târziu în 2050.

“Prin puterea noastră inovatoare, oferim persoanelor opțiuni de mobilitate durabile și neutre în materie de carbon. Nu cred în succesul interdicțiilor. Cred în succesul tehnologiei și inovației”, a declarat şeful Audi Markus Duesmann la recenta conferinţă Climate Neutrality Foundation de la Berlin.

Momentul exact al întreruperii producției motorului cu ardere internă va fi decis în cele din urmă de către clienți și legislație. Totuşi, compania se așteaptă să vadă cererea continuă în China după 2033, motiv pentru care ar putea exista o aprovizionare locală cu vehicule cu motoare termice, la fel produse local.

În același timp, Audi își va extinde în mod semnificativ gama de modele complet electrice. Cu noul e-tron GT şi RS e-tron GT, Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron, marca lansează deja mai multe mașini electrice decât modelele cu motoare cu combustie anul acesta. Până în 2025, marca își propune să aibă peste 20 de modele electrice în gama sa!

“Cu această foaie de parcurs, creăm claritatea necesară pentru a face o tranziție decisivă și puternică către era electrică. Trimitem semnalul că Audi este gata”, a adăugat Duesmann.

Vezi şi: Şeful Audi: “Am încetat dezvoltarea de noi motoare cu ardere internă”

Extinderea unei infrastructuri de încărcare pe scară largă și a surselor de energie regenerabile este, de asemenea, crucială pentru creșterea mobilității electrice și acceptarea acesteia de către societate. Audi este implicată activ în ambele domenii.

De exemplu, în urmă cu doar câteva săptămâni, compania din Ingolstadt a dezvăluit Audi charging hub pilot project ca fiind propria sa soluție de încărcare premium cu sistem de rezervare și lounge. În plus, producătorul auto a colaborat cu furnizorii de energie pentru a promova extinderea surselor regenerabile de energie.

De asemenea, Audi își va investi toate eforturile în dezvoltarea motorului cu ardere internă până la întreruperea finală a producției sale, modernizând în continuare generațiile existente pentru a obține o eficiență mai mare, cu beneficii majore pentru clienți. Ca atare, un lucru este sigur: “Ultimul motor cu ardere internă al Audi va fi cel mai bun pe care l-am construit vreodată”, a conchis Duesmann.

Conform unor informaţii neoficiale relatate în presa germană, noua generaţie Q8 va intra în istorie drept ultima mașină Audi cu un motor cu ardere internă. Aceasta şi-ar putea face debutul în 2026 şi ulterior va exista într-un format electric – Q8 e-tron – înainte ca modelul pe benzină să plece definitiv în istorie în jurul anului 2032.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/