Şeful Audi: “Am încetat dezvoltarea de noi motoare cu ardere internă”

Audi a renunţat, cu efect imediat, la ideea de a dezvolta noi motoare cu ardere internă! Despre acest lucru a declarat șeful Audi Markus Duesmann într-un material pentru Automobilwoche.

Compania a oprit toate lucrările la noile motoare cu ardere internă. Aceasta înseamnă că nu vor mai exista motoare pe benzină și diesel de nouă generaţie, însă inginerii vor continua să le modernizeze pe cele existente și să le adapteze la normele ecologice din perspectivă.

La luarea acestei decizii conducerea Audi a fost împinsă de standardul Euro 7, unul care este programat spre implementare din 2025. Parametrii finali ai standardului nu au fost încă aprobați, dar se preconizează că emisiile de oxid de azot (NOx) vor trebui reduse de la 80 la 30 de miligrame per kilometru. Astăzi, aceasta este marja de eroare a dispozitivelor portabile de măsurare.

Potrivit lui Duesmann, adaptarea motoarelor la acest standard va necesita modificări tehnice foarte serioase şi costisitoare, în timp ce beneficiul pentru mediu va fi – minim. Într-un cuvânt, compania nu intenționează să investească în acest lucru inutil.

“Planurile UE pentru un standard de emisii Euro 7 chiar mai strict este o provocare imensă din punct de vedere tehnic și, în același timp, are puține beneficii pentru mediu. Acest lucru restricționează extrem de mult motorul cu combustie. Nu vom mai dezvolta un nou motor cu ardere internă, ci ne vom adapta agregatele existente la noile linii directoare privind emisiile.”

De cealaltă parte, nu este dificil de văzut încotro se îndreaptă Audi – electromobile. Deja în gamă are noile e-tron, e-tron Sportback, e-tron GT şi iată-iată noul Q4 e-tron despre care Duesmann spune că se va vinde bine. Într-o primă fază compania vrea să ofere 20 de modele electrice în cinci ani.

Anterior Audi a declarat că intenționează să treacă complet la vehiculele electrice până în 2035, deși asta se poate întâmpla chiar mai devreme. Respectiv, şi popularele sale familii de modele vor deveni inevitabil electrice.

Vezi şi:

https://autoblog.md/director-tehnic-renault-noi-motoare-diesel-nu-se-vor-mai-face-din-2025-incepe-hibridizarea-in-masa/
https://autoblog.md/ultima-lor-suflare-daimler-ag-a-facut-o-pauza-in-dezvoltarea-de-noi-motoare-cu-ardere-interna/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/