(update) Circulația transportului public a fost reluată în Chișinău, însă orarul e unul special. Mesaj pentru pietoni și șoferi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update)


Chișinăul a fost pe 8 ianuarie cel mai afectat oraș din țară din cauza ninsorilor, fiind înregistrată cea mai mare cantitate de precipitații. Atât pe parcursul zilei de ieri, cât și pe parcursul nopții, mai multe troleibuze special au circulat pe străzi pentru evitarea depunerii chiciurei pe rețeaua pe contact.

Astfel, azi a fost posibilă reluarea circulației transportului public municipal, însă în timpul zilei se pot atesta întârzieri de la orarul stabilit, staționări sau redirecționări. Până când vor fi bine curățate toate arterele, astăzi și mâine troleibuzele și autobuzele vor circula conform orarelor de duminică, cu mici ajustări, informează Primăria.

Pentru informații suplimentare despre circulația unei rute sau alta puteți apela:

🔺Linia Fierbinte RTEC – 022 204 205
🔻Dispeceratul PUA – 022 837 317 sau 022 558 071

Personalul liniar va sta la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre redirecționări sau staționări inopinate. Călătorii sunt rugați să fiți atenți la orarele modificate și să ia în considerare posibilele întârzieri. De asemenea, sunt încurajați să utilizeze aplicațiile mobile și hărțile GPS disponibile pentru a monitoriza în timp real circulația transportului.

Toată noaptea, dar și la această oră angajații municipalității muncesc la deszăpezirea străzilor și trotuarelor, curților de bloc, acceselor, străzilor secundare, în stații și spre suburbii. A fost și este depusă o muncă enormă pentru a se putea circula. Cel mai complicat este de a interveni pe trotuarele înguste, scări și drumuri spre unele curți deoarece toată munca se face manual…

Locuitorii capitalei sunt îndemnați să fie înțelegători și precauți la drum, căci pericolul de ghețuș persistă, asta deoarece până la ninsoare a plouat și s-a format ghețuș, care acum poate fi camuflat.

Șoferii trebuie să știe că la această oră continuă să se circule în condiții de iarnă, iar unele străzi ar face bine să le evite!

Cmentariile sunt închise