(video) Peste 80 de mașini au fost deblocate în această noapte din nămeți

Mai bine de 80 de mașini în care se aflau în total peste 200 de persoane, dintre care 17 copii, au fost deblocate în această noapte din nămeți. Automobilele au fost deblocate de către echipele de intervenție ale Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale al MAI.

https://www.youtube.com/watch?v=P87mvyjYgkk

Cele mai multe intervenții ale pompierilor pe parcursul nopții au avut loc în UTA Găgăuzia, Cahul, Căușeni, Cantemir, dar și Ștefan Vodă.  Doar în UTA Găgăuzia, salvatorii au deblocat 60 de mașini cu oameni care au rămas împotmolite de viscol, iar pe traseele ce duc spre Cahul pompierii au reușit să scoată din nămeț 12 autoturisme.

Printre transportul tractat de salvatorii au fost și două ambulanțe cu pacienți. Primul echipaj cu medici a fost deblocat în apropiere de raionul Anenii Noi , iar un alt echipaj împotmolit a fost ajutat în Cedîrlunga. În total pentru intervenții și monitorizarea situației din țară au fost antrenați 225 de angajați ai Serviciului Situații Excepționale cu 77 unități de tehnică.

Oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 901 în cazul în care se pomenesc în situații de risc. Salvatorii îndemnă conducătorii auto să nu pornească la drum pentru a evita situațiile excepționale.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/