Decizie cu efect imediat! Nyck de Vries dat afară şi Daniel Ricciardo luat în loc

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Din acest sezon de Formula 1, după ce echipa McLaren a reziliat contractul cu el, lui Daniel Ricciardo i s-a oferit ocazia şi evident că a preluat cu cel mai mare zâmbet pe faţă rolul celui de-al treilea pilot la Red Bull Racing, în speranța că această mişcare i-ar putea oferi o portiţă de întoarcere pe grila de Formula 1. Și, în această seară, aflăm că este o mișcare care a dat roade într-o manieră senzațională.

Nyck de Vries a fost dat afară şi Daniel Ricciardo îi ocupă locul la Scuderia AlphaTauri începând cu următoarea cursă din calendar (Marele Premiu al Ungariei) şi până la sfârşit de sezon, devenind coleg cu Yuki Tsunoda.

Şi se întâmplă pentru că olandezul în vârstă de 28 de ani a avut parte până acum de un ghinion care nu a adus rezultate echipei. În cele 11 curse care deja au avut loc nu a putut obţine niciun punct! Într-o situaţie similară se află şi americanul Logan Sargeant de la Williams.

„Sunt încântat să revin pe drumul cel bun cu familia Red Bull!” a spus Ricciardo despre noul său post, după ce a impresionat la testele de la Silverstone.

„Sunt foarte încântat să îi urez bun venit lui Daniel din nou în echipă. Nu există nicio îndoială cu privire la abilitățile sale de condus și ne cunoaște deja pe mulți dintre noi, așa că integrarea lui va fi ușoară și directă. Echipa va profita foarte mult de pe urma experienței sale, deoarece este de opt ori câștigător de Grand Prix-uri de Formula 1.”

Franz Tost, directorul echipei AlphaTauri

Amintim că Ricciardo a obținut șapte victorii cât timp a fost pilot Red Bull (2014-2018), înainte de a se alătura celor de la Renault pentru două sezoane din 2019, după care a trecut la McLaren din 2021 (unde a obţinut încă o victorie).

Însă înainte de angajarea de către Red Bull a fost pilot al echipei Toro Rosso (în prezent numită AlphaTauri) în prima jumătate a lui 2011, după care în sezoanele din 2012-2013.

Cmentariile sunt închise