Descoperire: O baterie verticală într-o mașină electrică i-ar creşte autonomia cu 30%

Tânăra companie britanică Page-Roberts, fondată în 2019 şi orientată spre dezvoltarea de vehicule electrice cu soluții de inginerie de ultimă generație care să le sporească autonomia, consideră că poziționarea clasică a bateriilor într-un șasiu orizontal este un lucru al trecutului. Viitorul stă în spatele instalării verticale a bateriilor!

Britanicii au aplicat pentru brevetarea unei soluţii în care bateria unui electromobil este așezată vertical, într-un compartiment special din cabină, între cele două rânduri de scaune. În acest caz, rândurile de scaune sunt situate în direcţii opuse, bateria verticală servind drept un mic perete, dar şi un suport pentru scaune.

Conceptul dezvoltat de Page-Roberts este mai potrivit pentru mașinile mici decât pentru pickup-uri sau camioane. Cu el introdus pe piaţă se așteaptă reducerea costului producției de vehicule electrice cu 36% şi a greutății lor cu minim 18%.

În același timp, o astfel de poziționare a bateriei poate duce la creșterea autonomiei cu 30%, cel puţin. Compania atribuie acest lucru faptului că amplasarea bateriei în podea necesită o protecție suplimentară pentru partea inferioară a mașinii, ceea ce oferă o greutate suplimentară de 35-75 kilograme și câțiva centimetri înălțime.

De cealaltă parte, în caz de reducere a greutății vehiculului cu până la 100 de kg și scăderii înălțimii acestuia, îi vor fi sporite nu numai performanțele aerodinamice și, în consecință, autonomia. Structura verticală de protecție a bateriei va fi atașată pe părțile laterale ale caroseriei vehiculului, ceea ce îi va crește şi rigiditatea torsională.

Nu este clar deocamdată dacă cineva dintre marii jucători va dori să folosească o astfel de tehnologie şi când se va întâmpla asta, reieşind din faptul că interesul general al industriei este acum îndreptat către dezvoltarea de mașini mai mari, cum ar fi SUV-urile.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/