Detalii despre noul Hyundai Sonata Hybrid. Iată la ce îi foloseşte panoul solar integrat în acoperiş

Prezentat în premieră la sfârşitul lunii martie, Hyundai dezvăluie abia acum mai multe detalii despre cea mai eficientă versiune a noii generaţii Sonata – Sonata Hybrid. Printre informaţiile suplimentare despre motorizare mai există şi o serie de caracteristici neobişnuite.

Unitatea de propulsie pe care o are o astfel de maşină este alcătuită dintr-un benzinar GDI de 2.0 litri din familia SmartStream. Acesta are un sistem de injecţie directă şi produce 152 CP/188 Nm.

Agregatul cu ardere internă mai este asistat de un electromotor care este integrat în cutia de viteze automată în şase rapoarte şi care produce o putere de vârf de 52 de cai şi 205 Nm de cuplu. Puterea totală a automobilului este de 195 de cai, deşi cuplul total nu a fost anunţat.

După cum a fost anunţat anterior, Sonata Hybrid este primul model al mărcii care beneficiază de un sistem de control al transmisiei Active Shift Control (ASC). Acesta utilizează un motor electric pentru a sincroniza vitezele de rotaţie ale arborilor motorului şi cutiei de viteze, soluţie care reduce timpul de comutare a treptelor cu 30%, smuciturile și îmbunătăţeşte consumul de carburant.

Hyundai declară un consum mixt de carburant, în comparație cu modelul anterior, redus cu 10%. Noul Sonata Hybrid cu roţi cu jante de 16 inci consumă 5 litri la 100 de km, iar dacă se optează pentru jante de 17 inci consumul indicat în pașaport este de 5.2 litri/100 km.

Panoul solar care îşi face debutul şi vine din uzină standard pe o astfel de maşină, care ocupă întreaga suprafață a acoperișului, contribuie de asemenea la economia consumului de carburant. Potrivit Hyundai, dacă afară este vreme senină, prin intermediul acestui panou se încarcă o baterie situată sub bancheta din spate.

Inginerii coreeni au mai calculat că, în cazul în care sedanul va petrece șase ore pe zi direct sub razele soarelui, acesta va fi capabil să călătorească doar pe baza energiei electrice generate, în medie, 1.300 km pe an.

Noul Sonata Hybrid se deosebeşte de modelul obişnuit prin nişte barele de protecţie, grila radiatorului şi nişte jante care influenţează caracteristicile aerodinamice. Cel puţin în Coreea de Sud, un astfel de automobil hibrid nu reprezintă neapărat unul în echipare bogată: acolo poate fi comandat şi cu un echipament simplu precum un radio, tapiţerie textilă, faruri cu halogen şi altele.

În Coreea de Sud, preţul modelului variază între 23.400 şi 31.800 de dolari, fiind acordate şi subvenţii din partea statului. Mai târziu în acest an sau din 2020 sedanul va apărea şi pe alte pieţe.

Vezi şi: (video) Companiile Yandex şi Hyundai Mobis prezintă rezultatul unui parteneriat – o Sonata cu autopilot

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/