(video) Companiile Yandex şi Hyundai Mobis prezintă rezultatul unui parteneriat – o Sonata cu autopilot

Gigantul Yandex prezintă primul rezultat al parteneriatului cu Hyundai Mobis, compania care aprovizionează cu o serie de componente şi tehnologii maşinile produse de grupul Hyundai.

Recent, compania ruso-olandeză a semnat un acord de cooperare cu sud-coreenii prin care se doreşte, pe baza tehnologiilor primei şi a experienţei ultimilor, de a crea un complex software și hardware pentru mașinile fără șofer. Primul rezultat al muncii în comun este un prototip cu autopilot bazat pe noul Hyundai Sonata.

Yandex spune că a primit primul exemplar Sonata de la Hyundai la sfârșitul lunii mai a anului curent și a început imediat să lucreze asupra sa. Împreună cu echipa de ingineri ai Hyundai Mobis au asamblat o maşină prototip cu autopilot în doar câteva săptămâni. Se menţionează că s-a ales anume Sonata din cauza platformei sale moderne care a permis încorporarea sistemului de pilotare automată dezvoltat de ruşi.

“Acesta este primul pas în dezvoltarea noastră, de a realiza o platformă universală pentru crearea de autoturisme fără șofer, care va putea fi folosită pentru noi modele Hyundai și KIA, precum și pe ale altor branduri auto. În viitor, vom putea oferi o astfel de platformă, de exemplu, companiilor de taxi sau serviciilor de car sharing”.

Vezi şi: (video) Ruşii de la Yandex au făcut o platformă concurentă pentru Android Auto şi Apple CarPlay

Vezi şi: (video) Nu doar Google dezvoltă un autopilot pentru maşini. Iată ce au reuşit să facă ruşii de la Yandex

La momentul actual are loc o fază finală de teste a primului prototip Sonata pe un poligon închis, pregătind astfel automobilul pentru utilizarea pe drumurile publice din Moscova. Mașinile Hyundai Sonata vor face parte din flota autonomă a Yandex, care conţine deja 50 de maşini de model Toyota Prius. Până la sfârșitul anului curent se planifică creşterea numărului total până la cel puţin 100.

Amintim că Yandex a început să lucreze la tehnologia de pilotare automată pentru maşini de la sfârșitul anului 2016. Compania a testat primele prototipuri în primăvara anului 2017. Acum, în câteva tehno parcuri din Moscova funcţionează câteva zone de teste în care orice doritor se poate plimba într-un taxi fără şofer.

La sfârșitul anului 2018 Yandex a primit şi o licență necesară pentru a testa vehicule fără pilot în Israel, iar în ianuarie 2019 şi-a prezentat tehnologia la celebra expoziţie de consumabile CES, organizată anual în Las Vegas, SUA.

Vezi şi: (video) Autopilotul perfect? Un fost angajat Uber a mers dintr-un capăt îl altul al Americii fără să atingă volanul unui Prius

Vezi neapărat: (video) Tesla a prezentat o versiune avansată a Autopilotului său şi pare să funcţioneze ideal

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/